Greenarium » Povestea noastră

GREENARIUM.Growing together


GREENARIUM este locul unde găsești greenarii, terarii cu plante, vase handmade pentru terarii,
plante ușor de întreținut și mărturii nuntă și botez personalizate și realizate manual. Dăruiește cadouri inedite cu plante
sau pune suflet în personalizarea propriului univers în miniatură cu ajutorul kit-ului pentru
greenariu DiY. Echipa Greenarium are grijă ca tu să primești tot ce ai nevoie, in cel mai scurt
timp, inclusiv idei, inspirație și ajutor cu produsele tale.

Ne plac întâlnirile de toate felurile și în mod special cele ce sunt prilej de multă energie, chef de viață și dorința de a crește. Precum plantele. Greenarium înseamnă geometrie împletită cu naturalețea plantelor, design de obiect aparte, transparența emoțiilor provocate de forme simple, și totuși atât de complexe, viață într-un micro univers, frumos în toate dimensiunile. Produsele noastre mixează plante suculente și aeriene, mușchi, licheni și alte elemente naturale cu forme precum piramida, dodecaedrul, coloana, icosaedrul, globuri mai mici și mai mari, cilindrul, filigoria și alte combinații unicate. Perfecte pentru o ambianță plăcută și un decor deosebit pentru casa sau mediul tău de lucru, produsele Greenarium sunt potrivite și pentru a încununa întâlnirile precum o nuntă, un botez, o zi de naștere, o întrunire corporate sau alte evenimente speciale.

Greenarium completează cu succes conceptul de „împreună”. 

Aceasta este propunerea noastră de a crește împreună! 

#growingtogether

GREENARIUM.La început


Greenarium este un concept ce a prins rădăcini în Sibiu, dintr-o pasiune simplă, pasiunea pentru plante. Pur și simplu a înverzit din ideile celor doi, Raluca și Anton, cu un ajutor binevenit din partea fratelui lui Anton. Întâmplarea face că în apropiere de Crăciun, în anul 2015, cei doi căutau idei pentru niște cadouri mai speciale, pentru familie și prieteni, însă nimic din oferta existentă la momentul respectiv nu îi mulțumea. Astfel au decis să încerce să facă chiar ei primele lor terarii, punând bazele Greenarium în prag de sărbătoare. 

 

Eram atât de nehotărâți [referitor la nume] încât am făcut și sondaje pe Facebook. Am făcut o listă și de acolo a ieșit Greenarium. Acestea sunt destul de cunoscute ca terarii, numai că este un cuvânt general care se folosește și la acvariile cu pești sau reptile. Ceva numai cu plante, nu avea un nume concret, dar acum are.” Anton.

 

Pornind de la zero, au învățat multe pe parcurs, de la numeroase tehnici, la diverse materiale sau forme geometrice aparte. Doi ani mai târziu li s-a alăturat și Paul, cu forțe noi, curiozitate și dorința de a experimenta, oferta Greenarium lărgindu-și astfel orizonturile. Au descoperit împreună puterea formelor geometrice și viața fără de sfârșit a plantelor. 

#madeinTransylvania

GREENARIUM.Acum


Dacă la început cumpărau materialele necesare pentru primele lor încercări, acum fiecare din cei trei știe să mânuiască cu talent cositorul, să lipească bucățile de sticlă prin tehnica tiffany, specifică realizării vitraliilor, să aplice foița de cupru și să personalizeze produsele realizate 100% handmade, după cerințele oricărui client. Mai mult de atât, pentru că principiile Greenarium nu se împacă cu consumerismul, o bună parte din sticla folosită provine de la ferestrele unor case mai vechi.

 

„Folosim doar materiale autohtone. Sticla subțire este suflată de un meșter din zonă, la fel și cea mai groasă, care este băgată și în cuptor. Plantele sunt crescute și îngrijite de noi, în mare parte. Unele sunt chiar culese de noi, în urma unor excursii la munte.” Paul

 

Acasă la Greenarium munca înseamnă joacă, creativitate, multă energie bună, dar și perseverență.

Majoritatea produselor geometrice din oferta Greenarium se realizează într-un interval de 1-8 ore, iar lucrul la cele mai complexe și de dimensiuni mai mari poate dura și câteva zile. Fiecare produs este realizat în mod unicat, cu multă atenție și toate terariile au o simbolistică aparte, în funcție de formă. Au ajuns la performanța de a crea orice formă de terariu își imaginează, comenzile personalizate fiind printre preferate. Pot făuri orice combinație consideri că este perfectă pentru tine. 

„Din joacă s-au născut toate lucrurile acestea și tot din joacă au și evoluat. E foarte frumos când suntem toți trei în atelier și lucrăm împreună” Raluca

#allNatural

 

Poți vedea o parte din proiectele si evenimentele la care a contribuit Echipa Greenarium aici