Greenarium » Blog » Decorațiuni de nuntă – cum creezi o atmosferă specială la evenimentul tău prin ornamente botanice inedite

marturii de nunta sub forma de ghivechi gri cu plante suculente, perete turcoaz

Industria organizării de evenimente a evoluat odată cu gusturile consumatorilor, iar acest fenomen poate fi observat și la nivel estetic. Cu fiecare sezon care trece, cuplurile ce își unesc destinele sunt dornice să aibă parte de o nuntă cât mai aliniată la preferințele și stilul lor de viață. În consecință, decorațiunile moderne, simple, în stil minimalist sau boho chic câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

Dacă te afli în căutarea unor sugestii creative și autentice de ornamente pentru nuntă, citește articolul de mai jos și vei descoperi alternative la tiparele clasice din trecut.

1. Decorațiuni de nuntă – idei de aranjamente cu terarii pentru decorarea meselor

La multe dintre nunțile la care ai participat, probabil că ornamentele de pe mese erau pompoase, în culori țipătoare și abia puteai vedea persoanele de pe partea opusă a mesei din cauza lor. Mai mult decât atât, poate că aveai și tu impresia că aranjamentele se repetă la fiecare eveniment și că sunt total lipsite de personalitate.

Din fericire, nunta ta poate fi una specială, în care decorațiunile sunt originale și alese cu bun gust. Una dintre cele mai râvnite variante de ornamente pentru mese sunt terariile cu plante. Farmecul acestora constă în faptul că au un design care îmbină elemente moderne cu detalii vintage și sunt diferite de tot ceea ce ai văzut la evenimentele din trecut.

Terariile pot fi concepute în diverse forme, de la piramidă până la configurații mai complexe, cu mai multe fețe. Poți opta pentru modele simple, cum sunt tetraedrele, sau pentru unele complicate, cum sunt icosaedrele ori coloanele. Ai opțiunea de a personaliza aspectul terariilor, așa că îți poți pune chiar tu amprenta asupra modului în care arată acestea.

În funcție de organizarea sălii în care va avea loc nunta, ai posibilitatea de a utiliza terariile pentru decorarea meselor, iar dacă ai ocazia, poți să folosești și modele suspendate, precum cele în formă de glob, octaedru sau piramidă. Pentru un efect special, ai la dispoziție și design-uri precum tri-piramida, care va completa în mod reușit aranjarea meselor.

Terariu cu planta aeriana, nisip roz

terariu cu planta aeriana, pietricele rosii, diamant

Terariu cu plante aeriene, sticla, semi-icosaedru, lucrat manual, tillandsia, vitraliu, fundal galben

Terariu cu plante aeriene pe masa, tilandsia, tri-piramida

Terariu cu plante aeriene in trei piramide galben

marturie de nunta cu un terariu intr-un pahar de plastic, planta suculenta, nisip colorat

Terariu din sticla format din pentagoane, cu plante suculente, fluturi artificiali, muschi rosu

dodecaedru geometric cu plante verzi, masa albastra cu picatele albe

filigorie din sticla formata din profile de alama, cu plante suculente si muschi natur

bol de sti, cla cu plante vii si verzi, decor de casa deschis

piramida din sticla cu profile de alama, pe o masa din lemn cu pahare de vin goale pe ea, nisip cremdetaliu dintr-un terariu cu cactusi, bolui de sticla, masa de lemnplante suc din sticla tip piramida, masa din lemnulente echeveria, terariu

Terariu geometric din sticla, cu plante suculente si muschi colorati

plante suculente intr-un terariu geometric din sticla, nisip valurit in culorile marii, polita din lemn cu o carte pe ea

Dacă ești o fire creativă și vrei să te implici direct în conceperea decorațiunilor, la Greenarium vei găsi vase și kit-uri pentru realizarea terariilor, pe care să le aranjezi așa cum îți dorești. După cum poți observa în catalogul online, vei avea la dispoziție diverse plante, precum și multiple variante de elemente decorative: nisip, pietre sau mușchi. Atunci când selectezi componentele, asigură-te că ele se asortează cu celelalte obiecte de pe masă: tacâmurile, farfuriile, șervetele.

terariu din sticla, handmade, muchii negre, piramida, greenariumterariu geometric din sticla, semi-dodecaedru, greenarium

 

 

 

 

 

 

terariu mic in forma de octaedru, lucrat manual, greenarium

terariu gol din sticla, octaedru geometric, muchii negre, greenarium

 

 

 

 

 

 

 

 

vas terariu din sticla, lucrat manual, muchii negre, dodecaedruvas terariu, lucrat handmade din sticla, negru, casuta

 

 

 

 

 

 

În plus, un astfel de vas poate fi soluția ideală pentru păstrarea și oferirea verighetelor.

Marturie Suport de verighete din sticla, lucrat manual, terariu, dodecaedru
Apasă pe imagine pentru ideii cu mărturii de nuntă și botez

2. Decorațiuni de nuntă – plante aeriene și suculente potrivite pentru acest eveniment

Nu numai terariile cunosc o popularitate ridicată în rândul celor pasionați de design, ci și plantele suculente și aeriene. Datorită aspectului lor ieșit din comun și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit, acestea reprezintă o alegere perfectă, atât pentru crearea ornamentelor utilizate la evenimente, cât și în propria locuință.

Aranjamentele care combină astfel de plante îți oferă o mare flexibilitate în ceea ce privește asocierile acestora și a celorlalte elemente decorative folosite, precum ghivecele și alte tipuri de flori. Un alt avantaj apreciat de mulți clienți este acela că plantele suculente și aeriene nu se usucă repede, astfel că decorațiunile vor arăta proaspete vreme îndelungată.

Dintre acesta, unele sunt favoritele publicului. Cu tilandsia, crassula și cactus pot fi create aranjamente unice, cu personalitate și delicate în același timp, care ies din tipare.

decor artistic cu flori si plante suculente, margele din sticla, pene albe

Terariu cu plante suculente intr-o forma geometrica de sticla, masa din lemn, nisip crem, pietre turcoaz

plante suculente in forme din metal vopsit auriu, fundal alb

aranjarea unei mese festive cu plante suculente, ghivece gri, lumanari albastre

decor cu planta suculenta pentru un eveniment, sfesnis auriu cu lumanare albastra, masa din lemn

Aloe vera pe un platou auriu, abianta confortabila, pahare cu lumanari pastila

planta aloe vera pentru marturii de nunta, farfurii albe, pahare din cristal albastru

planta aeriana mov, Tilandsia

Planta suculenta intr-un pahar transparent, pe un servet de masa aranjat pentru un eveniment

Planta aeriana Tilandsia verde

aranjarea unei mese festive cu plante verzi, forme geometrice, servetele roz pas,

set de 5 plante aeriene

set de cinci plante suculente

invitatie model in culori deschise, natur, plante suculente, servet alb

plante suculente in ghivece de diferite tipuri, puse una langa cealalta pe o sala maro

buchetele de flori in sticle albe, aranjamente nunta, masa din lemn

Echeveria pe o farfurie alba cu motive florale, masa din lemn, aranjamente pentru nunta sau botez

masa de eveniment aranjata cu farfurii de culoarea pamantului, plante suculente in ghivece din ceramica, sfesnic cu lumanare topita

Xerografica atarnata la un geam, decor luminos

O idee excelentă pentru ca dimensiunea estetică să fie coerentă și armonioasă în cadrul nunții este aceea de a integra aceste plante și în alte contexte, precum elementele decorative de pe tort. Fie că apelezi la plante reale sau la unele realizate din elemente comestibile, desertul va arăta impecabil.

Tort cu glazura colorata, plante deasupra, suculente in plan secundar  tort cu glazura alba pe o felie de lemn, cu plante verzi suculente

 

 

 

 

 

tort crem cu plante suculente din glazura deasupra, podea rustica

În plus, decorațiunile pentru masa de nuntă realizate din astfel de plante pot fi oferite drept mărturii de nuntă pentru invitați. Vei observa că toți vor fi încântați să primească un mic dar atât de special.

Așadar, nu ezita să organizezi o nuntă așa cum îți dorești, în ton cu personalitatea și gusturile tale. Uită de vechile aranjamente care nu mai sunt în trend și optează pentru variante moderne, adaptate epocii curente.

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com, Pexels.com, Greenarium.ro