Greenarium » Blog » Plantele decorative prin frunze: felul surprinzător prin care acestea te ajută să crești

terariu cu planta suculenta pietricele rosii

Plantele și întreg procesul de îngrijire al acestora pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la dezvoltarea personală. Nu numai că este la îndemâna oricui, dar au și efecte rapide. De la cele simple, cu flori, până la plantele ornamentale prin frunze, îngrijirea plantelor poate oferi împrejurarea perfectă pentru a te opri din nebunia fiecărei zile.

1. Ce înseamnă plantele decorative prin frunze?

Nu este nevoie să ai mult timp de investit în grădinărit ca să te bucuri de beneficiile plantelor în casa ta. Plantele decorative prin frunze sunt acele plante care nu înfloresc, ci se remarcă prin frunzele sale. Acest lucru le face mai ușor de îngrijit decât cele cu flori. Plantele ornamentale prin frunze pot fi de diferite mărimi, de la plantele suculente, până la cele înalte, cu frunze mari, cum sunt palmierii.

2. Cum te ajută grădinăritul?

Grădinăritul este o experiență senzorială incredibilă și oferă oamenilor posibilitatea de a se opri din tumultul vieții de zi cu zi și a crea, într-un fel, altfel de viață. Cercetătorii afirmă că grădinăritul poate îmbunătăți sănătatea fizică poate îmbunătăți sănătatea fizică, psihologică și socială.

Orice activitate de grădinărit, fie că este varianta de apartament, fie cea de grădină, înseamnă o modalitate excelentă de a combate stresul și oboseala. De altfel, creșterea plantelor înseamnă și o extraordinară lecție despre sine. Călătoria de la o simplă sămânță până la o plantă matură poate oferi o perspectivă specială asupra procesului personal de creștere. Până la urmă, orice ocazie de a respira și de a conștientiza prezentul este aur curat.

Replantre pui de planta, ghiveci maro, maine de femeie3. De ce să alegi plante ornamentale prin frunze?

  • Dacă nu ai timp. De cele mai multe ori, plantele decorative prin frunze nu necesită mult timp și resurse pentru a fi îngrijite. Nu sunt atât de pretențioase în legătură cu lumina și multe se pot dezvolta în spații mai ferite de lumina naturală. De asemenea, cele mai multe dintre acestea nu au nevoie de multă apă sau fertilizatoare speciale. De parcă scopul lor principal este să te bucure.
  • Dacă ai nevoie de elemente deosebite de decor. Aceste tipuri de plante pot fi piese minunate de decor. Alege plante decorative cu frunze mari care îți vor pune în valoare sufrageria sau dormitorul. Dincolo de aspectul fizic, plantele sunt un excelent purificator de aer.
  • Dacă ai nevoie de un hobby. Plantele sunt minunate dintr-o mulțime de motive, însă poate cel mai interesant este faptul că acestea pot fi adaptate stilului tău de viață. Dacă îți dorești un hobby care să te relaxeze și să te scoată din ritmul alert al fiecărei zile, îngrijirea plantelor poate fi un excelent mod de petrecere a timpului liber. În funcție de interesul tău, încearcă să alegi câteva plante și să îți transformi casa într-o oază verde.

4. Ce plante decorative prin frunze poți alege pentru apartament sau casă

Poți alege mai multe feluri de plante decorative prin frunze în funcție de mărime, de locul în care vrei să le pui, precum și de timpul și energia pe care le vei investi în mini grădina ta de apartament sau casă. Iată câteva sugestii de plante pe care le poți alege.

  • Plantele suculente sunt frumoase și rezistente, precum și ușor de întreținut. Pe Greenarium poți găsi mai multe variante de terarii cu plante suculente care nu numai că te vor bucura, dar vor fi și un element deosebit de decor.terariu cu planta suculenta, semi-icosaedru cu nisip galben
  • Feriga este o plantă spectaculoasă prin frunzele sale în formă de evantai. Este o plantă nepretențioasă și rezistentă, foarte accesibilă atât ca preț, cât și ca metode de îngrijire. În plus, este un excelent purificator al aerului din cameră.
  • Palmierii de apartament sunt nu numai un element exotic în orice casă, dar și o nemaipomenită sursă de oxigen. Există mai multe specii de palmieri, cu înălțimi diferite, precum și cu o formă și coloristică specifică a frunzelor. Indiferent ce fel de palmier vei alege, va atrage toate privirile când intri în cameră.
  • Crotonul este una dintre cele mai spectaculoase plante fiind, de fapt, arbust tropical decorativ. Este recomandat să fie ținut în locuri luminoase, dar ferite de razele directe ale soarelui. Frunzele sale au o paletă largă de culori care se pot schimba în timp ceea ce o face o plantă incredibilă.

Planta decorativa cu frunze colorate, fundal din lemn

Este nevoie de un efort conștient pentru menținerea sănătății fizice și mentale. Și totul poate începe cu o pauză. Alege câteva plante și fă din îngrijirea lor o ocazie de a petrece timp cu tine, de a medita și, de ce nu, de a crește odată cu ele.

Surse foto: Greenarium.ro, Shutterstock.com