Greenarium » Blog » Plantele decorative prin frunze: felul surprinzător prin care acestea te ajută să crești

terariu cu planta suculenta pietricele rosii

Plantele ╚Öi ├«ntreg procesul de ├«ngrijire al acestora pot contribui la ├«mbun─ât─â╚Ťirea st─ârii de spirit ╚Öi la dezvoltarea personal─â. Nu numai c─â este la ├«ndem├óna oricui, dar au ╚Öi efecte rapide. De la cele simple, cu flori, p├ón─â la plantele ornamentale prin frunze, ├«ngrijirea plantelor poate oferi ├«mprejurarea perfect─â pentru a te opri din nebunia fiec─ârei zile.

1. Ce înseamnă plantele decorative prin frunze?

Nu este nevoie să ai mult timp de investit în grădinărit ca să te bucuri de beneficiile plantelor în casa ta. Plantele decorative prin frunze sunt acele plante care nu înfloresc, ci se remarcă prin frunzele sale. Acest lucru le face mai ușor de îngrijit decât cele cu flori. Plantele ornamentale prin frunze pot fi de diferite mărimi, de la plantele suculente, până la cele înalte, cu frunze mari, cum sunt palmierii.

2. Cum te ajut─â gr─âdin─âritul?

Gr─âdin─âritul este o experien╚Ť─â senzorial─â incredibil─â ╚Öi ofer─â oamenilor posibilitatea de a se opri din tumultul vie╚Ťii de zi cu zi ╚Öi a crea, ├«ntr-un fel, altfel de via╚Ť─â. Cercet─âtorii afirm─â c─â gr─âdin─âritul poate ├«mbun─ât─â╚Ťi s─ân─âtatea fizic─â poate ├«mbun─ât─â╚Ťi s─ân─âtatea fizic─â, psihologic─â ╚Öi social─â.

Orice activitate de gr─âdin─ârit, fie c─â este varianta de apartament, fie cea de gr─âdin─â, ├«nseamn─â o modalitate excelent─â de a combate stresul ╚Öi oboseala. De altfel, cre╚Öterea plantelor ├«nseamn─â ╚Öi o extraordinar─â lec╚Ťie despre sine. C─âl─âtoria de la o simpl─â s─âm├ón╚Ť─â p├ón─â la o plant─â matur─â poate oferi o perspectiv─â special─â asupra procesului personal de cre╚Ötere. P├ón─â la urm─â, orice ocazie de a respira ╚Öi de a con╚Ötientiza prezentul este aur curat.

Replantre pui de planta, ghiveci maro, maine de femeie3. De ce s─â alegi plante ornamentale prin frunze?

  • Dac─â nu ai timp. De cele mai multe ori, plantele decorative prin frunze nu necesit─â mult timp ╚Öi resurse pentru a fi ├«ngrijite. Nu sunt at├ót de preten╚Ťioase ├«n leg─âtur─â cu lumina ╚Öi multe se pot dezvolta ├«n spa╚Ťii mai ferite de lumina natural─â. De asemenea, cele mai multe dintre acestea nu au nevoie de mult─â ap─â sau fertilizatoare speciale. De parc─â scopul lor principal este s─â te bucure.
  • Dac─â ai nevoie de elemente deosebite de decor. Aceste tipuri de plante pot fi piese minunate de decor. Alege plante decorative cu frunze mari care ├«╚Ťi vor pune ├«n valoare sufrageria sau dormitorul. Dincolo de aspectul fizic, plantele sunt un excelent purificator de aer.
  • Dac─â ai nevoie de un hobby. Plantele sunt minunate dintr-o mul╚Ťime de motive, ├«ns─â poate cel mai interesant este faptul c─â acestea pot fi adaptate stilului t─âu de via╚Ť─â. Dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti un hobby care s─â te relaxeze ╚Öi s─â te scoat─â din ritmul alert al fiec─ârei zile, ├«ngrijirea plantelor poate fi un excelent mod de petrecere a timpului liber. ├Än func╚Ťie de interesul t─âu, ├«ncearc─â s─â alegi c├óteva plante ╚Öi s─â ├«╚Ťi transformi casa ├«ntr-o oaz─â verde.

4. Ce plante decorative prin frunze po╚Ťi alege pentru apartament sau cas─â

Po╚Ťi alege mai multe feluri de plante decorative prin frunze ├«n func╚Ťie de m─ârime, de locul ├«n care vrei s─â le pui, precum ╚Öi de timpul ╚Öi energia pe care le vei investi ├«n mini gr─âdina ta de apartament sau cas─â. Iat─â c├óteva sugestii de plante pe care le po╚Ťi alege.

  • Plantele suculente sunt frumoase ╚Öi rezistente, precum ╚Öi u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut. Pe Greenarium po╚Ťi g─âsi mai multe variante de terarii cu plante suculente care nu numai c─â te vor bucura, dar vor fi ╚Öi un element deosebit de decor.terariu cu planta suculenta, semi-icosaedru cu nisip galben
  • Feriga este o plant─â spectaculoas─â prin frunzele sale ├«n form─â de evantai. Este o plant─â nepreten╚Ťioas─â ╚Öi rezistent─â, foarte accesibil─â at├ót ca pre╚Ť, c├ót ╚Öi ca metode de ├«ngrijire. ├Än plus, este un excelent purificator al aerului din camer─â.
  • Palmierii de apartament sunt nu numai un element exotic ├«n orice cas─â, dar ╚Öi o nemaipomenit─â surs─â de oxigen. Exist─â mai multe specii de palmieri, cu ├«n─âl╚Ťimi diferite, precum ╚Öi cu o form─â ╚Öi coloristic─â specific─â a frunzelor. Indiferent ce fel de palmier vei alege, va atrage toate privirile c├ónd intri ├«n camer─â.
  • Crotonul este una dintre cele mai spectaculoase plante fiind, de fapt, arbust tropical decorativ. Este recomandat s─â fie ╚Ťinut ├«n locuri luminoase, dar ferite de razele directe ale soarelui. Frunzele sale au o palet─â larg─â de culori care se pot schimba ├«n timp ceea ce o face o plant─â incredibil─â.

Planta decorativa cu frunze colorate, fundal din lemn

Este nevoie de un efort con╚Ötient pentru men╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii fizice ╚Öi mentale. ╚śi totul poate ├«ncepe cu o pauz─â. Alege c├óteva plante ╚Öi f─â din ├«ngrijirea lor o ocazie de a petrece timp cu tine, de a medita ╚Öi, de ce nu, de a cre╚Öte odat─â cu ele.

Surse foto: Greenarium.ro, Shutterstock.com