Dacă ești o persoană care iubește natura, însă nu ai foarte mult timp să te bucuri de ea, cu siguranță te-ai întrebat ce plante sunt mai rezistente, pentru a le integra în decorul casei tale. Adevărul este că acestea reprezintă alegerea perfectă, deoarece, sunt foarte ușor de întreținut și nu necesită o atenție sporită.
1. Plante rezistente – care sunt acestea
Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi flori sau plante, dar indiferent cât de mult respecții pașii lor de îngrijire să nu reziste mai mult de câteva săptămâni? Dacă răspunsul la această întrebare este „da”, atunci vei avea nevoie de câteva sfaturi pentru a face o alegere mai potrivită stilului tău de viață.
Există mai multe tipuri de plante rezistente care trăiesc o perioadă îndelungată. Ele devin o decorațiune specială pentru o locuință personalizată și nu îți vor da bătăi de cap în ceea ce privește grija pentru ele.
Echeveria
Se mai numește și „trandafir mexican” sau „bulgăre de zăpadă” și este o plantă suculentă, cu frunze cărnoase. Aceasta are dimensiuni mici, ceea ce o face perfectă pentru a fi cultivată în terarii sau în ghivece. De asemenea, are mai multe specii: Echeveria agavoides, Echeveria affinis, Echeveria derenbergii și Echeveria lilacina. Nu este deloc pretențioasă, pentru că își folosește rădăcinile ca depozit de apă și se adaptează foarte ușor și în interior.
Plantele aeriene
Dacă vrei să știi ce plante se îngrijesc ușor, acestea sunt unele dintre ele. Ele nu au rădăcini în pământ și sunt obișnuite să își ia nutrienții din aer. Tillandsia este cea mai populară specie pe care o poți întâlni. Aceasta poate trăi între câteva luni și câțiva zeci de ani, iar într-o casă vârsta medie este de câțiva ani. Pe lângă faptul că înfrumusețează orice spațiu și îți oferă micul tău colțișor verde de natură, curăță aerul din cameră și îmbunătățește sănătatea. Sunt acele plante care nu mor ușor.
Aloe
Aceasta este una dintre cele mai populare plante, în primul rând, pentru că este extrem de estetică, iar în al doilea rând, pentru că este greu de ucis și are o utilitate mare. Îngrijirea ei este foarte simplă: o poziționezi în zone cu lumină mai scăzută și o uzi odată la două săptămâni. Frunzele ei pot fi folosite în scopuri medicinale, deoarece, conțin multe substanțe active. Pot fi folosite pentru ameliorarea arsurilor minore.
2. Plante ușor de îngrijit – care sunt pașii de urmat
Chiar dacă ai în casă plante ce sunt ușor de îngrijit, nu trebuie să ignori nevoile de bază pe care fiecare dintre ele le are.
Plantele suculente, de exemplu, au nevoie de lumină cât mai bună în timpul iernilor, când ziua este mai scurtă, iar vara nu trebuie să fie poziționate în bătaia directă a soarelui. Umiditatea din casă este foarte importantă, deoarece, ea poate stabili ritmul de udare. Acest proces se poate face odată pe săptămână sau chiar odată pe lună. De asemenea, au nevoie de „socializare”. Un „bună dimineața” sau „sper că o duci bine astăzi”, influențează mult procesul ei de dezvoltare. În plus este un beneficiu chiar și pentru tine, să te deconectezi măcar pentru câteva minute de la problemele și grijile zilnice.
Există și câteva semne cărora trebuie să le acorzi atenție. De exemplu, în cazul în care vârfurile frunzelor dau semn de uscăciune, înseamnă că planta are nevoie de mai multă apă, iar dacă mijlocul ei începe să se învinețească, probabil primește prea multă apă. Atunci când începe să crească brusc este foarte posibil să caute un loc mai însorit, deci este momentul să o muți la lumină.
Plantele aeriene sunt la fel de rezistente. Acestea au nevoie de o lumină decentă, dar în timpul verii să nu fie în direcția soarelui. De asemenea, pot fi amplasate oriunde, deoarece, se adaptează temperaturii camerei. Pentru a o îngriji corespunzător, trebuie să o pui într-un bol cu apă săptămânal, cel puțin 10 minute. După aceea, o poți poziționa pe un șervețel uscat pentru a absorbi umiditatea. Atunci când o poziționezi înapoi în locul ei, trebuie să fie complet uscată.
Așadar, dacă vrei să te bucuri de colțișorul tău de natură, ai nevoie de plante rezistente, care vor deveni decorațiunile tale preferate! Ia în considerare sfaturile de mai sus și alege chiar acum speciile care îți sunt pe plac.
Surse foto: Shutterstock.com, Greenarium.ro