Greenarium » Blog » Plante feng shui – cum să înfrumusețezi încăperile casei și să atragi prosperitatea

Terariu cu plante aeriene in trei piramide galben

Filosofia feng shui presupune aranjarea obiectelor din spațiul de locuit, pentru a atrage energii pozitive și a crea armonie între oameni și mediu. Cele două cuvinte înseamnă „aer” și „apă” și își au originea într-un poem străvechi în care este vorba despre legătura dintre oameni și spațiul în care trăiesc.

Dacă te interesează amenajările feng shui, plantele sunt cea mai la îndemână soluție pentru a-ți amenaja casa după principiile feng shui. Acestea se remarcă prin efectele pozitive pe care le au asupra sănătății și a stării de spirit. Ele sunt, în plus, o modalitate bună pentru a crea în locuință o atmosferă apropiată de natură.

Mai jos poți afla mai multe despre plantele feng shui pentru casă și cum să le amplasezi astfel încât să ai parte de efectele lor pozitive și pentru ca toți cei dragi să se simtă bine și să fie în armonie cu lumea care îi înconjoară.

1. Plante benefice feng shui – care sunt cele mai bune opțiuni

În general, cu cât spațiile interioare au un aspect mai natural, cu atât te poți simți mai plin de energie și de gânduri pozitive. Plantele feng shui și modul în care le așezi în casă pot influența starea spirituală, conform principiilor acestei filosofii.

Ele echilibrează energiile din locuință, prin urmare anumite alegeri favorizează pătrunderea în încăperi a energiei pozitive și crearea armoniei. În funcție de forma frunzelor, flori, parfumuri și durata de viață, plantele au o semnificație specifică în filosofia feng shui.

Iată ce plante de interior poți alege, astfel încât să ai un mediu ambiental propice, aliniat la această practică.

 

Plante suculente

Plantele suculente feng shui sunt o alegere preferată a adepților acestei filosofii. Acestea îți păstrează un aspect verde mereu, prin faptul că apa se acumulează în frunze, de aceea, sunt un simbol pentru prosperitate. De asemenea, se consideră că atrag energie pozitivă pentru că sunt rezistente și nu au nevoie de multă îngrijire. Printre plantele suculente benefice se numără:

  • arborele de jad;
  • aloe vera;
  • cactușii.Plante suculente, set echeveria

 

plante versi si suculente, suport de lemn, came3ra luminoasa

plante suculente intr-un vas geometric, carti pe etajera

aloe vera intr-un ghiveci colorat de ceramia, masa de lemn, fundal blurat

Plante aeriene (Tillandsia)

Plantele aeriene se caracterizează prin faptul că se agață de copaci și extrag umezeala din aer, fapt pentru care se folosesc mai ales pentru grădini suspendate. Acestea nu trebuie puse într-un vas cu apă sau pământ, ci pe un suport solid care nu reține umezeala. Printre efectele benefice se numără faptul că purifică aerul, preluând din el elementele dăunătoare. Aerul curat, ca în natură, este important pentru o amenajare cu plante feng shui în casă, așa că, alegând plante Tillandsia, poți să ai o atmosferă proaspătă în întreaga casă.

Plante aeriene, set de trei Tilandsia

Terariu cu planta aeriana in suport de sticla handmade, nisip portocali

terariu cu planta aeriana, piramida handmade din sticla

2. Plante feng shui – unde să le amplasezi și în ce vase să le așezi, pentru cele mai bune rezultate

Plantele feng shui pentru apartament sau casă trebuie amplasate în locul cel mai benefic, astfel încât să nu se producă blocaje de energie. Alege-le în funcție de zona sau încăperea în care urmează să le așezi.

Bambus pentru birou

Printre plantele feng shui pentru birou, cel mai indicat este bambusul. Acesta aduce noroc și prosperitate la muncă, indiferent de ce îți propui.

bambus in suport alb, masa crem, lampa in fundal

Plante aeriene pentru living și baie

Sufrageria este spațiul unde petreci cel mai mult timp cu familia. De aceea, poți amplasa cactuși sau plante aeriene la dreapta televizorului sau a computer-ului și lângă canapea și acolo unde se folosesc intens telefoanele. Astfel, poți obține o atmosferă mai calmă, prin absorbția radiațiilor și frecvențelor dăunătoare produse de dispozitivele electronice.

Plantele feng shui potrivite pentru baie sunt mai ales cele aeriene Tillandsia, deoarece nu au nevoie de multă îngrijire și rezistă foarte bine într-un mediu umed.

planta aeriana, terariu geometric, ghiveci ceramica in fundal, geam

Suculente pentru dormitor și bucătărie

Printre plantele feng shui pentru dormitor, suculenții sunt cea mai indicată opțiune. Aceștia sunt importanți pentru a menține armonia energetică a încăperii. De aceea, te pot ajuta să ai un somn mai odihnitor, dacă decorezi în dormitor cu ele. Poți să te bucuri de ei și în bucătărie, unde ajută la crearea unui mediu plăcut, în care să gătești cea mai sănătoasă mâncare.

noptiera de pat alba, plante suculente,, lumanari, agenda cu coperta din piele

loc de baut cafeaua, cesti albe, tablou gol, scaune din lemn

În ce vase să pui plantele pentru a un flux energetic pozitiv?

Este important ca plantele alese să aibă un aspect plăcut și armonios. De aceea, poți alege vase din materiale simple și naturale, cu un aspect geometric plăcut. Sticla reprezintă, în feng shui, apa, unul dintre cele cinci elemente care trebuie îmbinate armonios, alături de: lemn, foc, pământ și metal.

De asemenea, terariile cu plante de la Greenarium.ro sunt realizate și din cositor, astfel încât poți beneficia de influența pozitivă a metalului. În filosofia feng shui, acest element se referă la energia dinamică și are efecte benefice mai ales pentru familie, copii și pentru oamenii care îi ajută pe ceilalți. Astfel, poți avea mai multă energie pentru a fi de folos celor din jur și pentru a duce la îndeplinire responsabilitățile de zi cu zi.

Terariu mozaic cu plante aeriene, nisip turoaz, natura

terariu cu planta suculenta, copacul banilor, filigorie lucrata manual,

terariu cu planta aeriana în formă geometrică, coloana infinitului,

Plantele de apartament feng shui sunt o modalitate bună pentru a atrage energie pozitivă și pentru a crea un aspect interesant cu ușurință. Acestea te vor ajuta să ai un mediu armonios, în care să te simți bine alături de toți cei dragi.

Surse foto: Greenarium.ro, Shutterstock.com.