Greenarium » Blog » Plante care produc oxigen noaptea – De ce sunt atât de importante și cum le alegi pe cele potrivite?

plante, verde, carte, femeie, perete, alb

      Noaptea este esențial să te afli într-un mediu propice somnului, într-o încăpere spațioasă, unde atmosfera este liniștită, iar aerul extrem de curat. Este cunoscut faptul că plantele joacă un rol foarte important în viața oricui, atât pe plan estetic, cât și din punct de vedere al sănătății. Oamenii necesită o cantitate semnificativă de oxigen pentru a spori calitatea vieții, astfel că plasarea câtorva plante în dormitor, te vor face să ai parte de un somn lung, liniștitor și odihnitor. Tu șții cum să alegi plantele potrivite? Rămâi alături de acest articol pentru a afla cele mai importante informații despre plantele ce îți pot oferi noaptea canitatea necesară de oxigen!

1. Cum poți avea un somn mult mai calitativ? 

        Cine nu își dorește un somn lipsit de griji? Calitatea somnului este extrem de importantă, întrucât aceasta decide tot parcursul zilei ce urmează, astfel că este necesar să te asiguri că faci tot posibilul să creezi un mediu cât mai liniștit și odihnitor. Printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, se numără:

  • Durata somnului – Chiar dacă nu îți poți impune exact cât timp să dormi, încearcă să îți faci o rutină, astfel încât să încerci să dormi în fiecare zi în același interval.
  • Temperatura – aceasta reprezintă un factor extrem de important pentru a beneficia de un somn cât mai calitativ. Chiar dacă în zilele sezonului rece tinzi să urci temperatura camerei destul de mult, ține cont de faptul că organismul se odihnește cel mai bine la 18-20 de grade.
  • Aerul din încăpere este crucial pentru a avea un somn lin și fără întreruperi. Montează o stație meteo în dormitor, care să îți arate în permanentă ce temperatură este în cameră, pentru că un aer prea uscat sau prea umed, îți poate dauna. Pentru a purifica și îmbunătăți aerul din încăpere, plasează câteva plante ce produc oxigen pe timpul nopții.

zambet, perna, pat, femeie, somn

1.1. Cum să alegi cele mai bune plante care produc oxigen noaptea și ce flori trebuie să eviți? 

        Dacă te confrunți des cu probleme cu somnul, adormi greu, te trezești de multe ori pe parcursul nopții, sau simți că nu te poți odihni, poți opta pentru câteva plante. Acestea pot detoxifia aerul din încăpere, astfel încât somnul tău să devină mult mai liniștitor și toată starea ta să se modifice. Cum îți poți alege oare plantele perfecte? Este necesar să te documentezi destul de mult înainte să alegi plantele pe care să le plasezi în dormitor, întrucât unele dintre ele nu sunt recomandate, pentru că nu purifică aerul din încăpere.

greenarium, metode, umezeala, masa, mica, terrarium

Flori precum crinul, pot deveni toxice, mai ales pentru cei mici sau pentru animale, astfel că este necesar să eviți plasarea acestei flori în camera în care dormi. De asemenea, orhideea nu constituie o alegere potrivită, întrucât aceasta consumă foarte multă energie și îți poate afecta calitatea somnului.  Pe cât de frumoasă este feriga, pe atât de multă energie consumă, deci nu este o idee bună să ții o astfel de plantă în camera în care dormi. Este recomandat să îți ții o astfel de plantă în locuință, întrucât oferă mult oxigen, însă optează pentru living sau bucătărie.

2.  Cele mai comune plante care produc noaptea oxigen – exemple 

        Există numeroase plante perfecte pentru odihnă, astfel că acestea reprezintă o alegere potrivită pentru a fi așezate în dormitor. Plantele oferă pe timpul nopții oxigen, astfel că tu vei avea parte de un somn lung, liniștit și extrem de odihnitor. Poate te-ai întrebat de ce multe persoane au o mică “junglă” în dormitor, însă dacă ai avut spirit de observație, ți-ai dat probabil seama și de faptul că acestea sunt mult mai vesele, fericite și odihnite.

cinci plante studio foto sus

Dacă îți doreșți și tu o stare de spirit mult mai bună, optează pentru flori pe care să le plasezi în dormitor. Printre cele mai comune plante care produc oxigen noaptea, se numără:

  • Cactusul este o plantă ușor de îngrijit și perfectă pentru dormitor. Aceasta împrospătează aerul, oferind pe timpul nopții o cantitate considerabilă de oxigen. Fiind o plantă de deșert, sustrage energie de la soare și o emană pe timp de noapte.
  • Aloe Vera – Este cunoscut faptul că această plantă are numeroase beneficii asupra corpului, însă mai poți adăuga unul pe listă. Aloe vera este perfectă pentru a fi plasată în dormitor, oferindu-ți un somn lung și odihnitor.
  • Lavanda este planta preferată a multor persoane, fiind recunoscută la nivel mondial pentru calitățile ei aromatice. Este perfectă pe timpul nopții, oferindu-ți o cantitate mare de oxigen și un miros îmbietor, astfel încât somnul tău să fie neîntrerupt.

dormitor, pat, somn, dormitor, plante, lemn, alb

Plante suculente, set echeveria

Așadar, dacă suferi de insomnii, sau simți că nu te odihneșți suficent, optează pentru câteva plante, care să purifice aerul din dormitor. Ține cont de recomandările din acest articol, astfel încât să alegi plantele potrivite, care să îți ofere energie pe timpul nopții, nu să ți-o sustragă.

Surse foto: Pexels.com, Greenarium.ro