Greenarium » Blog » Cadou pentru familie – Idei de daruri pentru membrii familiei îndrăgostiți de plante și natură

decor terariu sticla cu planta suculenta in pamant si nisipToată lumea cunoaște faptul că plantele aduc o stare excelentă de spirit în casă, motiv pentru care acestea trebuie să se regăsească în orice încăpere și colț din cămin. Stilurile moderne de amenajare pun mare accent pe prezența vegetației în locuință, fapt pentru care din ce în ce mai multe case au început să fie tot mai verzi. 

Dacă tu împreună cu membrii familiei ați înțeles rolul plantelor în apartament, atunci este ideal ca darurile de familiei să fie reprezentate de plante, flori și arbuști interesanți. Doar în felul acesta, orice membru al familiei îndrăgostit de natură și frumos poate primi cu zâmbetul pe buze un cadou verde. 

1. Cadou pentru familie – Idei de daruri naturale pentru cele mai dragi persoane din viața ta

În orice casă și familie există cel puțin o persoană care să fie îndrăgostită de natură, de plante, copaci și tot ceea ce înseamnă viață. Chiar dacă nu toți oamenii fac o pasiune pentru plante, acest lucru nu înseamnă că aceștia nu pot aprecia cadourile naturale.

În ultima vreme se pune tot mai mult accentul pe realizarea unei atmosfere călduroase și primitoare în locuință, iar acest lucru poate fi obținut doar prin prisma unor plante deosebite și ale unor aranjamente naturale de excepție. Astfel, fiecare membru al familiei și fiecare prieten drag ție s-ar putea bucura la primirea unui cadou verde. 

Dacă te încântă ideea de a oferi un astfel de dar original, nu trebuie decât să urmărești lista de mai jos cu idei de cadouri pentru familie și să te inspiri. 

 • Palmier în ghiveci

Întreaga familie ar fi încântată să primească un palmier în ghiveci, pe care să-l poziționeze în imediata apropiere a canapelei din living. 

Este un copac exotic, crescut în țările călduroase, care nu are șanse de supraviețuire dacă este plantat în pământ în România. Tocmai din această cauză, foarte multe persoane care își doresc palmier în incinta proprietății apelează la varianta de ghiveci. Un astfel de copac impresionant, care se face remarcat prin aspectul unic și foarte interesant, poate aduce un plus de strălucire oricărui cămin. 

Astfel, este un cadou pentru familie care trebuie să fie făcut cel puțin o dată în viață. 

 • Set de plante suculente ori aeriene

Un alt cadou de familie excepțional este reprezentat de un set de plante suculente ori aeriene, care pot aduce un plus de vitalitate orice încăperi. Acestea pot fi așezate foarte ușor pe pervazurile interioare ale geamurilor, pe etajerele bibliotecii din sufragerie sau pe noptiere. 

Sunt plante verzi, care aduc un aer proaspăt în orice locuință, motiv pentru care acestea trebuie să se regăsească în orice casă modernă. 

 • Fântână arteziană împodobită cu plante naturale

Există pe piață foarte multe modele de fântâni arteziene care pot aduce un plus de relaxare și de liniște în orice grădină. Dacă părinții locuiesc la casă și au o curte generoasă, care permite instalarea unui astfel de produs măreț, atunci acesta este cadoul perfect de familie pe care trebuie să-l faci în acest an. 

Trebuie să reții faptul că este recomandat să îți îndrepți atenția spre fântânile  ce sunt împodobite cu plante naturale, fiindcă acestea se integrează mult mai ușor în peisajul din grădină.  Este ideal ca florile să fie multicolore și foarte bine întreținute. 

masa cu ghivece cu plante suculente

 • Bonsai 

Bonsaiul este recunoscut la nivel internațional ca fiind o plantă atipică, motiv pentru care un cadou conceput cu această plantă poate fi considerată a fi unul aparte.

Acest tip de cadou este ideal pentru întreaga familie, dar și pentru prietenii care iubesc să-și decoreze locuinta cu diferite plante naturale și artificiale deosebite. 

 • Portocal

Frații tăi și-au dorit întotdeauna să aibă un portocal în casă din care să rupă în anumite perioade din an fructele preferate și să le mănânce direct de la sursă? Dacă frații nu și-au îndeplinit încă această dorință, trebuie să știi că oferire unui copac portocal reprezintă cea mai bună idee în acest caz. 

Reține faptul că întotdeauna copacii exotici, care nu cresc pe plantațiile din România, sunt foarte apreciați dacă sunt oferiți sub formă de cadou și nu numai. Astfel, cu un astfel de arbust nu poți da greș niciodată, indiferent de persoana căreia urmează să-i faci cadou. 

 • Terariu

Terariile sunt aranjamente cu flori de dimensiuni mici, foarte moderne și la modă în ultima perioadă. Acestea au un aspect extrem de elegant și rafinat și se potrivesc în cele mai contemporane stilouri de amenajare. 

Un terariu poate fi oferit atât mamei, cât și surorii, fiindcă nu există categorie de vârstă care să nu aprecieze acest tip de cadou cu un aspect ieșit din comun. 

Un astfel de dar poate fi amplasat oriunde în casă, însă ceea ce este important este ca terariul să fie întotdeauna pus la vedere. Cel mai bine este ca acesta să poposească pe măsuța din living sau ca un ornament pe etajerele din baie ori hol. 

 • Ghivece din ratan

Sunt la mare căutare ghivecele din ratan, un material simplu, dar cu o textură și un aspect aparte. Dacă ți dorești să oferi părinților sau verișoarei un cadou pe cinste, care să aibă un rol puternic estetic în grădină sau în interiorul casei, atunci este obligatoriu să îți îndrepți atenția spre acest tip de ghivece.

Sunt foarte frumoase, moderne și pot fi umplute cu orice fel de flori, fiindcă sunt și foarte versatile. 

 • Decorațiune cu iederă 

Dacă familia ta iubește decorațiunilor și ține morțis să umple fiecare colț al casei cu câte un ornament, atunci cu siguranță darul perfect pentru cele mai dragi persoane din viața ta este reprezentat de o decorațiune cu iederă.

Iedera este planta care se întinde foarte mult pe orice tip de suprafețe și care are un aspect aparte, care impresionează de fiecare dată, indiferent de felul în care este așezată planta. Acest tip de decorațiuni se găsesc la prețuri extrem de accesibile, așa că nu ai motive pentru care să nu te orientezi spre acest tip de cadou.

2. Cadou pentru familie – Idei de atenții handmade inspirate din natură

Dacă ai tot făcut cadouri naturale familiei și te-ai săturat să le duci de fiecare dată tot felul de plante și copaci, atunci trebuie să găsești o soluție în acest sens. Nu se poate să renunți la darurile naturale, mai ales dacă întreaga familie punea mare preț și accent pe vegetație. 

De aceea, ca să fii și tu mulțumit, dar și membrii familiei, este indicat să te apuci să realizezi pe cont propriu câteva daruri handmade, inspirate din natură, care se potrivească de minune în casa și curtea celor dragi. Nu are ce să iasă rău, mai ales dacă îți dai interesul și te implici 100% în procesul de creație. 

3 plante aeriene tillandsia cu varfuri rosiiIdei de cadouri personalizate pentru familie:

 • Ghiveci cu scoarță de copac

Dacă ai un borcan de dimensiuni mari pe care vrei să-l transformi într-un ghiveci aparte, atunci nu trebuie decât să decojești puțină scoarță de copac, pe care să o lipesti cu grijă pe sticlă. 

Trebuie să fii foarte atent pentru a nu exista spații goale, oricât de mici ar putea fi acestea. Deaceea, este stringent să lipești cât mai apropiat bucățile de scoață, astfel încât rezultatul final să fie unul de vis. Nu uita să lipești și pe fundul borcanului, pentru un aspect de nota 10!

 • Terariu handmade

Dacă te încântă ideea de a constitui pe cont propriu un terariu, nu trebuie decât să cumperi un vas de sticla special în acest sens și o plantă de dimensiuni mici. Pune pamant pe fundul terariului, presară câteva pietricele albe sau scoici de dimensiuni mici, adaugă planta  verde abia cumpărate și decorează vasul cu o ghirlande cu lumini. 

Este un tip de cadou care nu are cum să nu fie apreciat, mai ales dacă te gândești să scrii și un mesaj emoționant pe vasul terariului.

 • Scară pentru plante

Dacă nu îți plac scările pentru plante din comerț, poți face una chiar tu. Tot ceea ce ai nevoie sunt câteva etajere  simple achiziționate de la magazinul preferat și două bare de fier pe care să amplasezi plăcile din pal. 

Ceea ce este foarte interesant în cazul unei scări realizate în acest fl este faptuol că produsul poate avea absolut orice culoare dorești, într-un mod foarte simplu. Trebuie doar să procuri puțină vopsea colorată, după care să te joci cu pensula. Este de preferat să te orientezi spre nuanțe precum verde, roz sau galben. Culoarea aleasă trebuie să se potrivească și designul casei în care scara urmează să fie amplasată. 

 • Vază pictată manual

Dacă iubești să pictezi și să-ți manifești imaginația în acest fel, atunci ia o sticlă goală din dulap, fă rost de cele mai bune acuarele rezistente și persistente și dă drumul la imaginatie. O vază realizată handmade de către propriul copil este cadoul cel mai de preț pentru orice părinte îndrăgostit de natură și de plante. 

Este ideal să te gândești la o ilustrație emoționantă, care să aducă în prim-plan o secvență de familie sau un mesaj puternic. 

 • Masă pentru ghiveci

Dacă rudele tale adoră să aibă ghivecele așezate temeinic pe măsuțe de dimensiuni mici, atunci un astfel de produs realizat manual reprezintă cadoul perfect pentru membrii familie.

Trebuie doar sa găsești o buturugă pe care să o sculptezi într-un mod cât mai nonconformist, original.  Mesele cu forme abstracte sunt cele mai plăcute și cele care au cel mai puternic impact estetic asupra locuințelor. Astfel, joacă-te cu forma buturugii după bunul plac. 

Ceea ce este foarte important în cazul acestui tip de cadou este ca partea de sus a buturugii să fie cât mai bine finisată și îndreptată, astfel încât ghivecele să poată sta cât mai bine pe masa creată în acest fel.

3. Cadou pentru familie – Care sunt ocaziile la care pot fi oferite daruri naturale?

Este foarte important de știut faptul că darurile naturale nu pot fi oferite pe parcursul întregului an. Este adevărat că acest tip atenții sunt ideale  la anumite ocazii, însă este important de știut că acestea nu sunt potrivite oricând. 

Cele mai potrivite situații în care poți oferi un astfel de cadou natural:

 • Ziua de naștere

Dacă este ziua de naștere a mamei, tatălui, fratelui, surorii, ziua de naștere a bunicii sau chiar a verișoarei dragi, și sunt înnebuniți după flori, atunci acesta este un moment potrivit pentru a  dărui un astfel de cadou natural. 

Trebuie să reții faptul că niciodată nu trebuie să oferi un astfel de produs verde unei persoane care nu dă semne de pasiune pentru natură, ci doar celor care exprimă acest lucru. 

 • buchet evenimente nunta flori movDe ziua de nume

De cele mai multe ori, ziua de nume este total diferită față de cea de naștere. Dacă urmează să sărbătorești  împreună cu familia ziua de nume a surorii tale, atunci aceasta este o ocazie ideală pentru un cadou verde. 

Poți să-i dăruiești un buchet imens de flori ori unul dintre produsele prezentate anterior.

 • La aniversarea anilor de căsnicie

În momentul în care părinții aniversează încă un an de căsnicie este bine să le oferi un cadou pentru casă. Dacă în anii trecuți le-ai dăruit seturi de farfurii, lenjerii de pat și albume foto, de data aceasta poți să alegi un cadou natural, din cele enumerate mai sus. 

Un astfel de cadou poate fi oferit tuturor cuplurilor care aniverseaza o astfel de dată specială, nu doar părinților, fiindcă este unul de lungă durată, util și cu un rol estetic important. Astfel, dacă vrei să-l oferi unor prieteni, nu trebuie să-ți faci griji, fiindcă este un dar perfect. 

În cele din urmă, ține cont de toate informațiile regăsite în acest articol, fiindcă te pot ajuta foarte mult și te pot inspira pe viitor. Pune mare accent pe darurile verzi, naturale, fiindcă acestea sunt cele mai frumoase și cele mai îndrăgite de fiecare dată. 

Sursa foto: Pixabay.com