Greenarium » Blog » Idei de cadouri personalizate – cum să îți impresionezi șefii și colegii de la locul de muncă!

Coleg ofera cadou unei colegiCadourile sunt o parte importantă la locul de muncă, pentru că influențează în mod pozitiv socializarea, aprecierea și respectul între membrii unei corporații. De cele mai multe ori, angajații sunt stimulați atunci când munca lor este recompensată, chiar și cu cele mai mici atenții și devin motivați să își îmbunătățească performanțele. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul șefilor de echipă sau managerilor. Un cadou personalizat făcut acestora aduce după el o relație mai bună și momente mai puțin tensionate.

1. Cadouri personalizate – cum să alegi un dar unic în funcție de eveniment

Indiferent că este vorba de ziua de naștere a unei persoane, o promovare importantă, aniversarea companiei sau sărbători precum Paște, Crăciun sau Anul Nou, un cadou pentru șefii și colegii tăi de muncă este binevenit și chiar indicat de făcut. Foarte multă lume nu îi consideră pe cei de la job prieteni și spun că nu ar trebui să investească bani pentru a-i impresiona, însă ce nu realizează este faptul că acest gest le aduce chiar lor o mulțime de beneficii. De asemenea, alții sunt de părere că un șef fericit, înseamnă o atmosferă plăcută și relaxată a echipei.

De asemenea, foarte multe persoane îi țin minte pe cei care nu le-au urat „la mulți ani” sau nu i-au felicitat atunci când era cazul, iar acest lucru poate să fie interpretat în mod greșit ca lipsă de respect sau indiferență. Cel mai bine este să eviți toate aceste neplăceri și să te asiguri că la locul tău de muncă este o atmosferă prietenoasă și destinsă.

În ceea ce privește alegerea unui cadou, foarte multe persoane se plâng că acest proces este unul destul de complicat și să nu știu niciodată ce să aleagă pentru șefi sau colegi. Ei bine, primul pas constă în specificul evenimentului. De exemplu, dacă este Crăciunul, ziua femeii, a bărbatului sau Anul Nou, darul poate fi inspirat de aceste sărbători. De asemenea, nu trebuie să investești sume costisitoare, ci simplul gest de apreciere va fi îndeajuns.

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de personalitatea celor din jur. Interesează-te despre ce pasiuni și hobby-uri au, ce le place și ce nu. Dacă sunt iubitori de natură, însă nu au foarte mult timp liber la dispoziție să exploreze, un terariu cu plante naturale poate fi răspunsul la toate întrebările tale. În acest fel vor putea să se bucure de un colț mic verde, amplasat la birou sau acasă.

Așadar, ia în calcul toate aceste aspecte și vei fi cu un pas mai aproape de oferirea cadoului perfect.

1.1. Cadouri personalizate pentru reușita echipei

Fete fericite cu cadouri la birouIndiferent care este rolul tău într-o echipă, reușita ei înseamnă că fiecare persoană a muncit pentru a se ajunge la acest rezultat, iar un mod foarte bun de a răsplăti dedicarea tuturor sunt cadourile. Astfel, dacă tocmai de ați dus la bun sfârșit un task important, ați lansat un nou proiect la care ați muncit mult timp sau ați atins targetul prestabilit este momentul să te gândești la un dar pentru a mulțumi tuturor celor implicați. Iată câteva idei:

  • cadouri personalizate – acestea sunt perfecte, mai ales dacă ai o echipă mare de colegi și de angajați. Poți alege să printezi mesaje motivaționale pe ghivece de plante, cum ar fi „cel mai bun manager” sau „the best team” sau, de ce nu, chiar logo-ul companiei. Acestea sunt cadouri neutre foarte bune, mai ales dacă nu cunoști prea bine gusturile tuturor.
  • plante suculente – sunt o opțiune foarte bună pentru pasionații de grădinărit și pentru cei care adoră să își decoreze biroul cu un mic colț de natură. De asemenea, sunt un ornament frumos și pentru propria locuință. Acestea se îngrijesc foarte ușor, având nevoie de lumină și două lingurițe de apă pe data de 1 și 15 ale lunii.
  • Set plante suculente verziplante aeriene – dacă te orientezi către acest cadou, cu siguranță nu vei avea cum să dai greș. Plantele aeriene nu au nevoie de pământ pentru a se dezvolta, ceea ce le face perfecte pentru decorațiunile de birou.

Plante aeriene naturale thillansia multicoloreTrebuie să iei în considerare faptul că un astfel de dar nu trebuie să fie foarte scump, ci doar să reprezinte recunoștința pe care o ai față de șefii, angajații sau colegii tăi, iar ideile de mai sus sunt opțiune perfectă de a arăta acest lucru, fără a investi foarte mulți bani.

1.2. Cadouri personalizate pentru promovarea unui coleg

Dacă unul dintre angajații tăi a reușit o performanță atât de mare și a promovat pe o poziție mai bună este un lucru de apreciat și trebuie sărbătorit. În acest caz, îi poți oferi un dar care să îi ureze mult succes pe mai departe. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul în care unul dintre șefii tăi sau managerii pleacă din echipă pe un post mai important sau persoanelor care se alătură echipei tale. Este indicat să te gândești la un cadou de mulțumire pentru munca depusă și să te asiguri că fiecare angajat este bine primit.

Alegerea unui dar este destul de complicată, male ales în cazul femeilor pe care nu le cunoști aproape deloc. De aceea, ce le poate mulțumi și plăcea tuturor, dacă nu o plantă decorativă? De exemplu, terariile cu plante naturale sunt un cadou deosebit de tot ce există pe piață la acest moment și pot fi un ornament inspirațional pentru oricine. Varianta de semi-dodecaedru din sticlă cu decorul natur este o alegere foarte bună dacă nu știi ce personalizare să alegi. Un astfel de terariu se potrivește atât într-un birou, cât și ca piesă centrală pe masa din living. Planta este foarte ușor de îngrijit, iar pietricelele și nisipul se potrivesc cu orice tip de mobilier.

Terariu semidodecaedru cu plante aeriene pietris si muschiDecor birou terariu semidodecaedru cu plante aeriene1.3. Cadouri personalizate pentru ziua de naștere a șefilor

Atunci când șeful sau șefa ta își serbează ziua de naștere, ar fi indicat ca toată echipa să se gândească la un cadou personalizat pentru aceștia. Se presupune că cel puțin unul dintre colegii tăi sau dacă nu chiar tu cunoașteți gusturile managerilor sau team leaderilor, pentru a alege un dar deosebit.

De exemplu, o ideea foarte bună pentru un cadou personalizat de ziua șefei tale este terariul cu plante naturale tip căsuță mozaic, inspirată din arhitectura clădirilor englezești. Aceasta reprezintă un dar extrem de rafinat și de elegant pe care orice femeie îl va aprecia. Este formată din peste 55 de bucăți individuale de sticlă lucrate manual, fiind un detaliu extrem de remarcabil.

Casuta sticla terariu cu plante aeriene nisip rosu si muschi verdeSet 3 casute terarii cu plante aeriene si pietris decorativChiar și pentru bărbați, o plantă decorativă poate fi un cadou foarte frumos, la care nu se va gandi prea multă lume să îl ofere, ceea ce înseamnă o idee foarte unică.

1.4. Cadouri personalizate pentru o petrecere corporate

Petrecerile corporate se pot organiza cu diferite ocazii, precum: Crăciun, Revelion, aniversarea companiei, ziua femeii, Paștele și multe altele, iar la aceste evenimente cadourile sunt extrem de importante. În România, astfel de petreceri au devenit din ce în ce mai populare, iar angajatorii au început să își exprime recunoștința față de personalul lor prin oferirea voucherelor de vacanță, a cursurilor de dezvoltare personală sau prin programarea de team building-uri.

Pentru a organiza o petrecere corporate deosebită, poți apela la decorațiuni pentru evenimente precum boluri cu plante aeriene, care oferă un decor și o atmosferă relaxantă și specială. De asemenea, la finalul petrecerii, fiecare invitat își poate lua acest aranjament acasă.

Eprubeta cu nisip decorativ colorat si muschi2. Idei de cadouri corporate personalizate

Atunci când ești în căutarea unui cadou corporate, trebuie să iei în calcul câteva aspecte, precum bugetul, numărul de daruri și specificul acestora. De ce? Pentru că este important ca fiecare angajat sau coleg să primească ceva asemănător, atât ca obiect ales, cât și ca valoarea lui.

De asemenea, atunci când vine vorba despre un dar personalizat pentru o singură persoană, cum ar fi șeful sau șefa ta, trebuie să te gândești la un obiect unic, cât mai pe placul lor. Ia în considerare pasiunile și hobby-urile lor, iar dacă nu le cunoști gusturile foarte bine, orientează-te către un cadou cât mai general, dar special în același timp, cu care nu poți da greș, precum plantele sau vasele de sticla pentru plante.

2.1. Idei de cadouri personalizate pentru șefă

Cadouri si petrecere la birou cu sefi colegi firmaFemeile sunt firi destul de pretențioase și cu siguranță te-ai întrebat deja ce îi poți oferi șefei tale și nu are încă. Ei bine, acest lucru nu înseamnă că trebuie să cauți un obiect unic și nemaiîntâlnit, ci ceva clasic, dar cu un mic twist. Cadourile corporate sunt extrem populare, însă ce le face cu adevărat speciale este modul în care sunt personalizate pentru cineva anume.

De aceea, o idee foarte bună ca și cadou pentru șefa ta poate fi un vas de terariu din sticlă, lucrat manual. Un astfel de vitraliu geometric în formă de diamant este lucrat manual, iar culoare muchiilor poate fi personalizată. Un plus foarte bun constă în faptul că poate fi amplasat oriunde și decorat după bunul plac.

Vas terariu diamant pentru plante

Decor diamant din sticla cu scoica si nisip verde2.2. Idei de cadouri personalizate pentru șef

În cazul în care credeai că șefului tău nu îi plac plantele, cu siguranță un terariu cu plante tip lampă de vitraliu din sticlă și lucrat manual îți va schimba această părere. Este un cadou extrem de spectaculos și de inedit, lampă și terariu în același timp, ce impresionează pe oricine.

Lampa vitraliu colorata cu planta aeriana tillandsiaDe asemenea, se poate personaliza în funcție de gustul fiecăruia și reprezintă o decorațiune cu adevărat unică pentru birou sau pentru propria locuință.

Terariu de decor suculente pentru birou lucru2.3. Idei de cadouri personalizate pentru angajați

Cu siguranță știi deja că angajații tăi sunt o parte extrem de importantă a succesului tău și că fără ei nimic nu ar fi posibil. De aceea este indicat să îi răsplătești din când în când cu câte un cadou prin care să le arăți recunoștința pentru munca depusă. Acesta nu trebuie să coste foarte mult, ci doar să reprezinte o mică atenție din partea ta.

De exemplu, un dar foarte bun atât pentru femei, cât și pentru bărbați sunt plantele suculente și aeriene. Acestea reprezintă o decorațiune perfectă pentru orice colțișor dintr-o cameră și nu sunt greu de îngrijit. Sunt foarte potrivite pentru orice ocazie de sărbătorire, pentru că reprezintă o idee unică și modernă pe piață. De asemenea, vasele pentru acestea pot fi personalizate cu pietricele și nisip în diferite culori, pentru fiecare persoană.

Planta aeriana tillandsia multicolora

Set 3 plante suculente in mini ghivece3. Idei de cadouri pentru șefi personalizate – ce să nu alegi niciodată

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face pentru a oferi cuiva un cadou este alegerea buchetelor de flori. Pe lângă faptul că au o viață foarte scurtă sunt și o opțiune la îndemână, ceea ce înseamnă că nu ți-ai dat prea mult silința să găsești un dar special. De aceea, un ghiveci cu plante suculente sau aeriene este mult mai apreciat, pentru că rezistă la aproape orice temperatură și nu necesită îngrijiri prea complicate.

Tripiramida cu plante aeriene decor masa

Decor deosebit cu terariu masa cu plante aeriene tillandsiaDe asemenea, evită pe cât de mult posibil să dăruiești bijuterii sau orice obiecte care s-ar putea să nu fie pe gustul unei persoane. Este mult mai bine să mergi la sigur decât să ghicești ce i-ar plăcea cuiva. Ideile de cadouri personalizate pentru șefii tăi trebuie să fie cât mai atent alese și să semnifice recunoștința pe care le-o porți pentru cât de bine știu să te conducă spre succes.

Cadou personalizat sefi colegi terariu filigorie cu plante verzi suculenteSet decor terarii perete plante aeriene si pietrisAșadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și nu ezita să impresionezi prin cadoul tău corporate!

Surse foto: Shutterstock.com, Greenarium.ro