Greenarium » Blog » Idei de amenajare a salonului de masaj – cum poți transforma salonul de masaj într-un spațiu zen?

masaj, relaxare, zen, alb, idei, spatiu

       Masajul este o tehnică folosită încă de la începuturile lumii, pentru a destresa și detensiona mușchii, dar și pentru a activa circulația sângelui. Este un procedeu la care este bine să se apeleze cât mai des, deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului, ajutând, de asemenea, și la atingerea unui nivel ridicat de relaxare, extrem de necesar în perioadele stresante. Luând în considerare aceste aspecte și nevoia cât mai mare a oamenilor de a recurge la metode prin care să scape de tot stresul cotidian acumulat, deschiderea unui salon de masaj reprezintă varianta optimă pentru orice antreprenor sau persoană care își dorește un business.

       Dacă și tu îți dorești să deschizi un salon de masaj și să le oferi clienților tăi cea mai plăcută experiență posibilă, citește în continuare acest articol.

1. Amenajarea salonului de masaj – idei de amenajare a salonului de masaj

        În primul rând, atunci când te decizi să deschizi un salon de masaj, este foarte important să alegi o zonă bună pentru business-ul tău, astfel încât accesul la salon să fie unul facil. Trebuie să știi dinainte cât de mare vrei să fie salonul tău și câte camere de mesaj ți-ai dori să aibă în mod ideal, pentru a putea închiria cel mai bun spațiu. Vrei un salon mic, unde să construiești o clientelă fidelă sau un salon mare, spațios, perfect pentru a găzdui cât mai multă lume? Oricare ar fi alegerea ta, trebuie să știi că este indicat ca, pentru fiecare sală de masaj, să existe o baie individuală, dotată atât cu toaletă, cât și cu duș, care să stea la dispoziția clienților. De asemenea, o cameră de tip lounge este esențială la intrarea în salon, unde trebuie să existe atât recepția, cât și o zonă de relaxare, cu reviste, muzică ambientală sau emisiuni la televizor, canapele confortabile și un colț cu snacks-uri.

        Este important să menții în sălile de masaj o temperatură optimă și confortabilă, care să nu scadă sub 22 de grade Celsius, cu ajutorul unui sistem de încălzire și răcire. Lumina naturală este un element obligatoriu însă, nu uita și de niște jaluzele, care să contribuie la crearea unei atmosfere intime. Apelează și la câteva corpuri de iluminat cu lumină difuză, ambientală, care să inducă relaxare.

masaj, relaxare, zen, odihna, spatiu

2. Ce fel de decorațiuni sunt necesare pentru un salon de masaj? 

        În ceea ce privește decorarea propriu-zisă a salonului de masaj, alege mai întâi culoarea potrivită pentru pereți. De cromatica pe care o alegi depinde dacă vei reuși să le transmiți clienților tăi un sentiment de relaxare, liniște, pace și confort. Astfel, este bine să stai departe de culorile reci, fiind recomandate cele calde, pământii, care restabilesc legătura om-natură: verde, maro, galben, cupru sau arămiu. Alegerea mobilei trebuie să fie, în primul rând, bazată pe funcționalitatea și necesitatea acesteia. Rămâi într-o zonă naturală și optează pentru piese de mobilier din lemn, evitând plasticul, care nu doar că nu are o rezistență bună în timp, ci contribuie foarte mult și la poluarea planetei.

        Pentru a aduce salonului un plus de decor zen, este foarte important să alegi câteva decorațiuni expresive și creative. Poți opta pentru tablouri abstracte și fotografii minimaliste, care să însuflețească întregul spațiu, mici sculpturi în diferite forme sau lumânări parfumate, care oferă salonului un parfum frumos mirositor și o atmosferă caldă și primitoare. De asemenea, florile și plantele sunt elementele care nu ar trebui să lipsească dintr-un salon de masaj, acestea având o legătură puternică cu natura, pe care reușesc să o transmită și mai departe. Pentru un aspect minimalist și actual, în tendințe, alege să decorezi salonul cu plante suculente și aeriene, care sunt ușor de întreținut și au un efect vizual wow sau cu terarii realizate handmade, cu multă pasiune și dăruire. Acestea vor reuși să ofere salonului o tușă de autenticitate și originalitate și vor impresiona, cu siguranță, toți vizitatorii lui.

terariu bokeh natura planta aeriana cadou

 În concluzie, nu este atât de greu să amenajezi un salon de masaj ca la carte, atât timp cât cunoști niște direcții generale după care să te ghidezi. Aplică sfaturile menționate anterior cu încredere și vei vedea cum business-ul tău va fi unul înfloritor, iar clienții vor rămâne fideli, dorindu-și mereu să se reîntoarcă în micul tău paradis!

Sursa foto: Shutterstock.com, Greenarium.ro