Greenarium » Blog » Hobby pentru acasă – Către ce activități te poți îndrepta când nu ai mult timp liber?

hobby, acasa, fereastra, plante, aeriene, suculente, ghivece, greenarium

Serviciul ocupă timp prețios în viața multor persoane, unii oameni ajungând să depășească ușor norma de 8 ore pe zi petrecute la locul de muncă. Dacă te regăsești în aceste criterii, nu înseamnă că nu poți avea totuși un hobby sau o pasiune pe care o poți explora în timpul rămas liber chiar din confortul casei tale.

Există mai multe idei de hobby-uri pentru acasă către care te poți orienta cu ușurință, astfel încât să nu fie nevoie să te deplasezi și să pierzi și mai mult timp. În acest articol poți descoperi câteva activități pe care până și cel mai ocupat om le poate desfășura.

1. Hobby în casă: când știi ca aceasta poate fi o opțiune pentru tine? 

hobby, acasa, birou, laptop, tableta, grafica, femeie, culori

Până nu demult, ideea de hobby era asociată cu activități cu o durată mai mare de o oră care se desfășoară în afara casei, indiferent că este vorba despre un timp petrecut în sala de sport sau chiar sporturi practicate în afara orașului. Bineînțeles că acestea rămân pasiuni care pot fi realizate cu succes în weekend-uri sau concedii, însă atunci când serviciul îți ocupă foarte mult timp, poți găsi pasiuni pe care le poți face din propria locuință.

Să ai un hobby fără să ieși din casă ți se pretează dacă:

  • ai foarte puțin timp liber la dispoziție atât în timpul săptămânii și chiar în weekend;
  • îți dorești să ai o activitate pe care o poți realiza oricând ești acasă;
  • îți dorești să faci ceva care să te relaxeze și care nu îți ia foarte mult timp;
  • ai o pasiune pentru un anumit lucru sau activitate pe care o poți desfășura înăuntru.

hobby, acasa, yoga, dormitor, indoor, femeie, sport, relaxare

hobby, acasa, chitara, maini, muzica, arta

hobby, acasa, maro, picioare, desen, arta, indoor

hobby, acasa, planta, suculenta, verde, studio

planta, suculenta, studio, verde, bej, greenarium

terariu cu plante decor copii

casuta, casa, terrarium, planta, natura, hand-made

În ziua de azi, ai la dispoziție mai multe opțiuni atunci când ai de ales între hobby-uri pe care le poți face înăuntru și care să nu ocupe mult loc și timp.

De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii conform cărora cei care aveau ca pasiune grădinăritul au starea de spirit mult mai bună în comparație cu cei care nu o au. Acum, o astfel de activitate se poate transforma într-un hobby de făcut în casă prin îngrijirea plantelor.

2. Idei de hobby pentru acasă pe care le poți explora ușor 

hobby, acasa, dormitor, femeie, noapte, lumina, pictura

Atunci când te interesează să știi ce hobby poți să ai fără să ieși din casă, ai la dispoziție mai multe idei. Printre acestea, cel mai des puse în practică sunt:

  • grădinăritul care se poate face la scară mai mică prin îngrijirea plantelor de apartament sau chiar realizarea unui terariu spectaculos;
  • sporturile indoor precum yoga;
  • pictatul sau cântatul la un instrument pe care îl cunoști.

Bineînțeles că toate au farmecul lor, însă atunci când alegi să îngrijești plante, te poți destinde mult mai ușor, mai ales dacă nu ai timp de un animal de companie, de exemplu.

hobby, fotografie, aparat foto, femeie, scaun, negru, alb, flori

planta suculenta cu picatele roz

cinci plante studio foto sus

cinci, plante, aeriene, studio, decor, green

terariu, semi, natura, handmade, plante aeriene verzi, masa, lemn

Printre cele mai populare plante naturale la momentul actual sunt cele suculente, acestea având mai multe avantaje. Sunt foarte rezistente la temperaturile joase, așadar, nu au nevoie decât de condiții minime de păstrare și sunt mici, astfel că le poți plasa oriunde în casă.

Dacă dorești niște plante spectaculoase, poți alege plantele aeriene pe care le poți pune în vase suspendate, astfel încât să îți și decorezi casa. Mai mult, un alt hobby pe care îl poți face fără să ieși din casă care poate deriva din îngrijirea florilor este cel al designului interior. În acest scop, poți urma diverse ateliere sau cursuri.

Crearea unui terariu poate fi un hobby pentru acasă pe termen lung. Poți alege vase de diverse dimensiuni sau suporturi de care să agăți diverse plante și flori pe care le poți pune în living, în bucătărie, în baie sau chiar pe balcon sau terasă, dacă dorești să creezi o mini gradină, un colț de citit sau luat cafeaua.

Îngrijirea plantelor este asemănătoare din multe puncte de vedere cu cea a unui animal, cu diferența că prima nu ocupă foarte mult timp și necesită un efort minim de udare și schimbare a pământului la intervale de timp regulate.

terariu cu planta aeriana în formă geometrică, coloana infinitului,

Terariu cu planta aeriana, nisip roz

Terariu cu plante aeriene in trei piramide galben

Grădinăritul nu este doar un hobby ușor de realizat în casă, ci este o activitate relaxantă și ușor de făcut. Mai mult, are și alte beneficii, printre care:

  • nu ia mult timp, atunci când alegi plante ornamentale, precum cele suculente;
  • te ajută să îți înfrumusețezi casa;
  • ajuta chiar și la purificarea aerului.

Printre cele mai frumoase plante care pot ornamenta chiar și o locuință mică sunt cactușii, Haworthia și lichenii decorativi prin exotismul lor.

În concluzie, să ai o activitate relaxantă chiar și atunci când ești o persoană ocupată nu mai este dificil, acum având mai multe opțiuni. De la sporturi practicate în casă și până la îngrijirea plantelor, acestea se pot transforma ușor în idei de hobby-uri pentru acasă de care să te poți bucura oricând. Dintre toate, grădinăritul s-a dovedit a avea efecte benefice asupra stării emoționale pe termen lung, pe lângă faptul că ajută la decorarea casei într-un mod creativ și spectaculos.

Surse foto: Pexels.com, Greenarium.ro