Greenarium » Blog » Evenimente corporate de neuitat – Află de ce ai nevoie pentru organizarea unei petreceri la serviciu!

2 pahare de sampanie ciocnite de un barbat si o femeie, sarbatoresc un eveniment, in fundal sunt alti 2 oameni cu pahare de sampanie

Evenimentele corporate, precum petrecerile de sfârșit de an, cele cu ocazia aniversării companiei, conferințele cu invitați din interiorul și exteriorul firmei sau alte reuniuni tematice, au un rol important în consolidarea relației între angajați, dar și între angajați și angajator. În plus, dacă este vorba despre un eveniment public, aceasta reprezintă cea mai bună modalitate de a promova imaginea brandului în ochii publicului și ai potențialilor clienți sau investitori.

Înainte de a planifica organizarea unui eveniment de business, trebuie să stabilești cu exactitate scopul reuniunii, cine vor fi invitații, precum și ce fel de atmosferă îți dorești să aibă întâlnirea. Participanții trebuie să știe cu exactitate dacă vin la un astfel de eveniment pentru a învăța lucruri noi, pentru a se conecta cu alți specialiști din domeniul lor de activitate sau pentru a sărbători o realizare a companiei.

Prin urmare, este responsabilitatea ta să îți dai seama cum îmbini cu succes aspectele practice ale unui eveniment corporate cu posibilitățile de distracție și relaxare, astfel încât participanții să își amintească cu plăcere de acest moment.

1. Organizarea unui eveniment corporate: ce trebuie să faci?

Pentru a organiza un eveniment corporate de succes, trebuie să găsești echilibrul între informarea participanților despre subiectul care face obiectul întâlnirii, facilitarea interacțiunii și a networking-ului, precum și inserarea momentelor de distracție și relaxare.

Pahar de vin umplut cu un vin rosu, fundal blurat cu oameni care discuta si gusta vin, sticle de vin, evenimentEveniment cu oameni, vorbitor in fata unui ecran mare cu proiectii de culoare albastra

Arsnjarea unei mese de la un eveniment corporate, prajituri, sampanie, vesela

Așadar, dacă un aspect important pentru companie este conectarea angajaților și realizarea unor legături solide, pe lângă alegerea unei locații potrivite din acest punct de vedere, trebuie să asiguri și cadrul necesar purtării de discuții. Astfel, elementele de mobilier, precum canapele, fotolii, mese și scaune nu trebuie să lipsească, iar muzica de fundal nu trebuie să acopere vocile persoanelor care poartă dialoguri.

Pentru a stimula interacțiunea și chiar a face un training prin intermediul evenimentului business, poți invita speakeri care să inspire audiența prin conversații, concursuri și sesiuni de întrebări și răspunsuri și să le ofere un impuls spre generarea de idei noi în activitatea lor.

Dacă scopul reuniunii este distracția, atunci petrecerea poate fi animată cu ajutorul unui comediant, care să destindă atmosfera și să provoace hohote de râs. Cabinele foto sunt extrem de utile pentru a permite angajaților să se simtă bine și să imortalizeze momentele amuzante. De asemenea, la finalul oricărei petreceri de acest tip nu strică un foc de artificii care să uimească participanții și să facă evenimentul de neuitat.

Nu în ultimul rând, o atracție importantă la astfel de evenimente, indiferent dacă este vorba de întâlniri anuale, lansări de produse, cocktail-uri, gale sau petreceri de Crăciun, Paște ori alte aniversări, zona de mâncare poate transforma totul într-un succes sau într-un eșec. Prin urmare, trebuie să le asiguri invitaților meniuri variate, pentru toate gusturile și care țin cont de preferințe alimentare, iar modul de prezentare al preparatelor trebuie să fie unul spectaculos, care să impresioneze. Așadar, renunță la bufetul suedez banal și încearcă o experiență culinară inedită, aducând la eveniment un bucătar care să gătească în timp real și în fața tuturor.

Nu uita de muzică, pentru a le da energie și poftă de distracție invitaților. În funcție de cât de formal este evenimentul, poți angaja o formație live sau chiar un DJ care să mențină atmosfera.

2. Ornamente și decorațiuni pentru evenimente și petreceri business

În funcție de specificul evenimentului, trebuie să alegi o temă potrivită, iar locația și decorațiunile acesteia trebuie să exprime exact acel concept. Întâlnirile business de acest tip trebuie să fie organizate cu stil pentru a da dovadă de profesionalism și sofisticare, păstrând în același timp un aer relaxat.

buchet de trandafiri colorati cu verdeata, pe o masa aranjata pentru un eveniment, fundal bluratbufet suedez cu mancaruri alese, pe o masa cu o fata de masa cu motive florale de diferite culori

Masa aranjata pentru un eveniment, cu mici cadouri la fiecare scaun si detalii minutioase

Așadar, pentru a crea un cadru perfect, mesele la care stau participanții trebuie să fie decorate cu diverse obiecte simbolice. Terariile cu plante, spre exemplu, pot fi utilizate pentru decorul meselor și pentru ornamentarea intrării principale a sălii în care se va susține evenimentul. Având în interiorul lor plante naturale și fiind realizate manual din sticlă calitativă, acestea pot reprezenta chiar accentul de rafinament de care are nevoie orice eveniment corporate. Astfel, poți opta atât pentru terarii cu suport, ideale pentru ornamentarea meselor, cât și pentru modele suspendate, pe care le poți folosi pentru decorarea intrării sau pereților.

Terariu cu plante aeriene, sticla, semi-icosaedru, lucrat manual, tillandsia, vitraliu, fundal galbenterariu cu planta aeriana in forma geometrica, pietre albe

De asemenea, o alternativă de ornamentare îndreptată, mai degrabă, către minimalism, este reprezentată de plantele suculente în ghiveci. Acestea au, în general, dimensiuni reduse, deci pot fi utilizate ca puncte de accent, situându-le strategic în spațiile pe care vrei să le scoți în evidență. Pentru decorarea pereților, intrărilor sau pentru evidențierea anumitor detalii arhitecturale deosebite, poți opta pentru ghivece suspendate cu plante aeriene.

set de cinci plante suculente

În concluzie, pentru organizarea unor evenimente corporate de succes, trebuie să ții cont de mai multe aspecte importante, care țin de specificul companiei, personalitatea invitaților, ideea de la baza reuniunii, iar pentru a reuși să creezi cadrul ideal pentru consolidarea relațiilor dintre angajați și networking, trebuie să pui accent și pe amenajarea spațiului cu decorațiunile corespunzătoare.

 

Sursă foto: Shutterstock.com, Greenarium.ro.