Greenarium » Blog » Decorul zen: cum îl obții fără ajutorul designerului de interior

zen vaze ceramice albe cu plante artificialeÎți dorești să îți redecorezi casa și nu ești convins dacă ai sau nu nevoie de un designer de interior? Dacă îți place să faci lucrurile cu mâna ta și cu ajutorul familiei tale, află că poți să obții un decor zen în propria locuință fără să apelezi la un specialist. Următoarele sfaturi îți pot servi drept punct de pornire.

1. Cum să ai un decor zen în living room

Un decor zen înseamnă un design relaxat și fără efort. Prin urmare, prima regulă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să adopți acest stil este să nu folosești prea multe elemente, ci doar câteva care să fie în armonie unele cu altele.

Pune accent pe confort atunci când achiziționezi piesele de mobilier. De asemenea, alege, pe cât posibil, materiale naturale: lemn, bambus, piatră. Dacă îți dorești un design zen contemporan, combină-le cu sticla. O variantă la îndemână pentru a obține acest lucru sunt terariile cu mușchi, care, pe lângă rolul estetic, au și efect calmant.

Pentru a avea un decor zen în living, ai grijă la cromatică. Vopsește pereții în alb, simbol al purității, iar pentru decorare alăturează albul cu verdele. Poți adăuga accente de roșu, care reprezintă simbolul prosperității.

zen camera luminoasa gri decor plante canapea si masa lemn

terariu semi cu plante aeriene verzi pe masa lemn

2. De ce să optezi pentru un decor zen în dormitor

Calitatea somnului o influențează pe cea a vieții. Un somn liniștit, neîntrerupt este esențial pentru ca următoarea zi să fie una productivă, iar tu să fii plin de energie. Cu un decor zen în dormitor vei transforma acest spațiu într-unul în care te vei putea odihni sănătos.

Alege culori deschise, calde, cum ar fi albul, cremul și bejul. Acestea îți vor relaxa privirea și te vor liniști. Ca materiale, optează pentru țesături naturale și confortabile (bumbac, in), atat pentru covoare și perdele, cât și pentru pături și așternuturi. Nu uita să integrezi decorațiuni zen, precum plantele suculente, care constituie petele de culoare necesare pentru a-ți întregi designul. Limitează-te la piesele de mobilier esentiale, pentru a crea un spațiu aerisit.

zen camera rustica cu ferestre aerisita cu plante

plante suculente verzi mici3. Ce înseamnă decorul zen office

Cum o mare parte a zilei ti-o petreci stând la birou, este bine să te ocupi ca acesta să fie un spațiu cat mai relaxant, în care să te simți confortabil și care să reducă stresul ce poate apărea într-o zi de muncă.

Să ai un decor zen office nu este deloc greu. Este suficient să ai în jurul tău plante care te vor relaxa, fiind un strop de natură între hârtii. Un alt avantaj al acestora este acela că nu ocupă mult spațiu, astfel incat vei avea suficient loc pentru a-ți desfășura activitățile.

Un decor special este uneori necesar în locul în care muncești, mai ales în zilele în care are loc un eveniment deosebit, precum o zi de naștere, o vizită a partenerilor sau 8 Martie. Niște decoratiuni zen, simple, sunt foarte potrivite pentru astfel de zile, fiindcă vor da o stare de bine tuturor și nu îți vor fura atenția, așadar te vei putea concentra în continuare la job.

zen birou lemn cu plante si calculator job4. Cum integrezi decorul zen rustic în casa ta

Câteva din elementele stilului rustic pot fi foarte ușor incluse într-un decor zen, și vei obține astfel un decor zen rustic.

Poți combina lemnul din esență tare cu vase din sticla lucrate manual. De asemenea, atât stilul rustic, cât și cel zen, presupun includerea elementelor din natură. O metodă de a face asta este să adaugi accente de verdeață în orice colț al casei tale. Alternativ, poți face dintr-un acvariu un punct central al unei încăperi. Nuanțele de verde, împreună cu sunetul apei, îți vor induce o stare de calm și liniște.

Alte elemente ce nu trebuie să lipsească dintr-un decor zen rustic sunt abajurul cu lumină caldă și scaunele acoperite cu pături călduroase din materiale naturale.

vas plante sticla cupru piramida suport lemnÎn final, nu uita că scopul unei amenajari zen este de a te calma prin elemente simple și elegante. Ținând cont de sfaturile de mai sus, îți vei putea decora casa de unul singur, transformând-o într-un loc în care te deconectezi de stresul cotidian și unde petreci momente în armonie cu cei dragi.

Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com, Greenarium.ro