Greenarium » Blog » Cum să scapi de mirosul de țigară din casă cu ajutorul plantelor decorative?

plante, ghiveci, masa, canapea, interior, decor

Dacă ești fumător și nu agreezi fumul rămas în urma unei țigări, cu siguranță că ai încercat tot felul de metode de purificare a aerului. Te invit să faci un exercițiu de imaginație și să descoperi cum ar putea plantele să te ajute să scapi de mirosul de țigară, dacă obiceiul acesta încă îți este “prieten”.

Descoperă în rândurile următoare câteva formule secrete pentru eliminarea fumului de țigară cu ajutorul plantelor și puterea acestora de a împrospăta aerul din cameră.

1. Eliminarea fumului de țigară cu ajutorul unor plante cunoscute

Te-ai săturat de fumul de țigară din casa ta? Metodele pe care le folosești nu dau niciun rezultat? Este momentul să afli cum te pot ajuta plantele și cum pot absoarbe toxinele rămase în urma unei țigări consumate.

Cu siguranță că ai încercat nisipul aromat, parfumurile de casă și multe alte metode prin care să scoți măcar o parte din mirosul neplăcut. Din fericire însă, există și alte soluții la care probabil nu te-ai gândit până acum.

Plantele decorative, de exemplu, au calitatea de a absorbi substanțele toxice eliberate de țigări și de a împrospăta aerul din cameră. Dacă vrei să știi care sunt aceste plante minune care te pot scăpa de mirosul nedorit de țigară, iată câteva exemple:

  • Aloe Vera este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale extraordinare de purificare a aerului și de eliminare a formaldehidelor rămase în urma fumului de țigară. Ceea ce este important de menționat este faptul că aceasta plantă nu necesită prea multă apă și poate crește ușor într-un ghiveci, în casă.
  • Filodendron este una din plantele “de casă”, apreciate atât pentru decor, cât și pentru proprietățile sale de împrospătare a aerului din cameră și de eliminare a toxinelor din țigară. Nu ar trebui să îți faci probleme pentru îngrijirea plantei pentru că aceasta adoră atât umbra cât și razele soarelui deopotrivă.
  • Planta “șarpe” își are originea în Africa de Vest, adoră lumina naturală și reușește cu succes să absoarbă mirosul de țigară și mai ales toxinele lăsate în urmă de aceasta. Poziționată lângă fereastră, această plantă nu este doar de decor, ba chiar te poate ajuta să împrospătezi aerul din camera unde ai fumat.
  • Planta Photos face parte din categoria celor de decor din locuință, iubește soarele și mediul umed și absoarbe substanțele toxice eliminate prin fumul de țigară. Nu ar strica să ai o asemenea plantă în casă dacă ești fumător și vrei să scapi de mirosul de țigară.

 

2. Necesitate sau utilitate? Cum să scoți mirosul de țigară din casa ta jucându-te cu decorațiunile

terariu semi cu plante aeriene verzi pe masa lemn

Se spune că locuința și decorațiunile reflectă în bună măsură personalitatea celui care le conturează. Plantele de decor nu doar că îți oferă o stare de spirit specială, dar te și încarcă cu energie pozitivă, lucru de care probabil ai atâta nevoie.

În plus, dacă ești fumător și ai aflat deja care sunt plantele care elimină mirosul de țigară din casă, atunci tot ce trebuie să faci este să pui la bătaie creativitatea și să descoperi moduri prin care să decorezi inteligent camera unde fumezi.

Pe lângă plantele suculente și cele aeriene cu aranjamente geometrice, mai poți adăuga și frumoasa filodendron pentru a decora un colț special din camera de zi și pentru a scoate mirosul nedorit de țigară. De asemenea, jardinierele de camera sunt des întâlnite în recomandările designerilor de apartament, iar compatibilitatea cu Aloe Vera de mici dimensiuni nu va face nimic altceva decât să contureze un tablou pe cât de frumos, pe atât de util.

 

3. Sfaturi pentru a avea o cameră aerisită și lipsită de miros de țigară

biblioteca, carti, lemn, plante, decor

Dacă deja ai redecorat camerele locuinței tale cu plante de interior care elimină fumul de țigară, poate ar trebui să te gândești și la alte trucuri, așa cum sunt următoarele:

  •  Poți duce perdelele la curățătorie o dată pe lună.
  • Aerisește camera de fiecare dată când fumezi sau chiar lasă ușa balconului sau ferestrei deschisă pentru ca aerul din camera să fie purificat.
  • Vanilia face minuni nu doar în prăjituri, ci și în casă. Poți elimina fumul de țigară folosind esență de vanilie și un recipient cu apă caldă.
  • Curăță mobilierul din cameră cel puțin o dată pe săptămâna, cu produse dedicate. Vei înlătura astfel mirosul de țigară depus pe dulap, masă sau bibliotecă.

În concluzie, se poate spune că există soluții de eliminare a mirosului de țigară. Plantele sunt cunoscute pentru calitatea lor de a oferi oxigen și de a absoarbe toxinele din jur. Nu vei da greș nici cu micile artificii de apartament, însă puterea plantelor va fi cu siguranță arma ta împotriva mirosului persistent de țigară din locuință.

 Sursă foto: Pexels.com, Greenarium.ro