Greenarium » Blog » Cadouri pentru bunica – ce să dăruiești indiferent de ocazie pentru a-ți arăta recunoștința

Cadouri impachetate cy hartie crem si funie maro, trandafiri roz, masuta din lemn

Un cadou reușit trebuie să țină cont de preferințele și personalitatea celui sau celei căruia urmează să-l oferi. Astfel, poți obține efectul scontat și poți face o surpriză plăcută, dacă te gândești la modalități de a da o turnură creativă darului tău.

De asemenea, este important să ții cont și de relația ta cu persoana căreia dorești să-i oferi un anumit obiect. Când sărbătorești un moment important pentru bunica ta, poți găsi variante interesante, care să o surprindă cu adevărat. Pentru a-ți arăta recunoștința și aprecierea, poți să-i faci un cadou realizat manual, care arată interesul cu care te-ai gândit la cea mai bună metodă de a-i face o bucurie.

În cele ce urmează, poți afla mai multe despre cum să găsești un cadou reușit pentru bunica, de ziua ei sau cu alte prilejuri.

1. Cadouri pentru bunica mea – de ce să țin cont?

Pentru alege un cadou potrivit pentru orice persoană, este necesar să iei în considerare mai mulți factori. Astfel, poți obține cele mai bune rezultate. Iată principalele aspecte de luat în considerare:

Personalitatea

Gândește-te, în primul rând, la personalitatea celei căreia urmează să-i faci cadoul și la preferințele acesteia. Poate preferă mai ales obiecte pentru înfrumusețarea casei sau piese vestimentare interesante. Dacă este mereu în mișcare și găsește întotdeauna câte ceva de făcut, poate aprecia mai ales obiectele practice, care o ajută să facă o anumită activitate mai rapid. Venind în întâmpinarea gusturilor bunicii, poți să obții efectul de surpriză scontat.

Amintirile plăcute împreună

Un alt aspect de luat în considerare face referire la amintirile pe care le aveți în comun, care pot fi valorificate printr-un cadou cu valoare emoțională. Poți să-i dăruiești, de exemplu, o fotografie despre care nu știa că există sau poți să-i oferi ocazia de a face ceva care-i aduce aminte de momente speciale din trecut, petrecute împreună.

Hobby-uri comune

Atunci când alegi cadoul potrivit, poți să te legi și de activitățile preferate pe care le aveți în comun. Astfel, poți să-i oferi șansa de a petrece timp prețios împreună făcând ceea vă place, întărindu-vă, astfel, legătura printr-o nouă amintire plăcută.

Preferințele în materie de design interior, artă și muzică

Trebuie, de asemenea, să știi mai multe și despre preferințele bunicii tale în legătură cu amenajările interioare, arta și muzica, în caz că vrei să-i dăruiești ceva ce are legătură cu aceste domenii.

2. Idei de cadouri pentru bunica pentru decorarea casei

Pentru a face un cadou special bunicii tale, poți să iei în considerare obiectele pentru decorarea casei. Acestea au un aspect vizual interesant, care reîmprospătează atmosfera în orice încăpere. Iată ce variante poți alege:

Flori în ghiveci

Plantele sunt perfecte pentru a fi incluse în belșug în orice tip de locuință, indiferent de specificul amenajării sau de dimensiuni. De aceea, poți oferi flori la ghiveci, care să dea o notă de naturalețe în plus casei. Există nenumărate variante din care să alegi și, în plus, acestea sunt ușor de procurat, astfel că poți să faci o surpriză plăcută, chiar dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru alegerea unui cadou.

Terarii cu plante

O variantă sunt și terariile cu plante din sticlă, care atrag atenția, prin formele geometrice interesante, oricărei persoane care trece pragul casei. Acestea se armonizează cu principiile de amenajare care pun accent pe apropierea de cadrul natural, mai ales prin dimensiunile reduse și aspectul minimalist, dar se potrivesc în orice locuință, datorită simplității și versatilității lor.

Aceasta este o variantă bună pentru a oferi un cadou diferit față de obișnuitele ghivece cu flori din ceramică. Materialele din care sunt realizate terariile sunt sticla ecologică, foița de cupru și cositorul topit.

Formele geometrice interesante le fac potrivite pentru a fi așezate în orice colț al casei, pe masa din sufragerie, în dormitor sau pe dulapurile din bucătărie. Oriunde sunt așezate, favorizează o atmosferă plăcută, de liniște.

Minimalismul și naturalețea le apropie de principiile feng shui, care presupun că locuința trebuie să fie amenajată astfel încât să poată fi posibilă crearea unui flux continuu de energii benefice.

Poți alege să incluzi plante suculente sau aeriene, fiecare având anumite proprietăți, din perspectiva acestei filosofii orientale.

Pe lângă aspectul plăcut, terariile oferă și ocazia unei activități plăcute de asamblare, pentru că sunt livrate sub formă de kit, care pot fi asamblate de tine și bunica.

Lumânări parfumate și suporturi pentru acestea

Alături de aceste vase cu plante, poți dărui și lumânări parfumate de calitate, cu arome interesante. Dacă ai mult timp la dispoziție, le poți realiza chiar tu însuți. Împreună cu acestea, poți oferi și un suport din sticlă sau ceramică, pentru ca bunica ta să se relaxeze într-o ambianță plăcută din punct de vedere vizual și olfactiv.

Veioze

Poți să-i dăruiești bunicii și o veioză cu design interesant, care adaugă un element interesant în orice încăpere. Ia în considerare gusturile acesteia în materie de design interior, când încerci să alegi ceva potrivit. Nu e neapărat nevoie să recurgi la variantele clasice, pentru că există nenumărate modele cu aspect modern și original.

Ceasuri de perete

Ceasurile de perete sunt ideale pentru decorarea încăperilor, indiferent de dimensiunile acestora. Alege unul cu design creativ, luând în considerare și aspectul locuinței bunicii. Dacă aceasta include foarte multe ornamente, poți alege un obiect cu aspect simplu și elegant, pentru ca acesta să se integreze ușor în ansamblu.

Textile decorative (lenjerii de pat, pături)

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, poți să oferi și o lenjerie de pat sau o pătură cu aspect simplu sau ornamentat, în funcție de preferințele persoanei căreia îi este destinat cadoul.

Un set pentru ceai sau cafea

Dacă bunicii tale îi place să bea ceai sau cafea într-un mod distins în fiecare zi, se va bucura dacă îi faci cadou un set care se potrivește cu preferințele sale. Alege căni și ceainice din porțelan delicat, cu design simplu sau ornat, după caz. Astfel, poți crea efectul de surpriză așteptat.

Terariu cu plante aeriene in trei piramide galben

Terariu mozaic cu plante aeriene, nisip turoaz, natura

terariu cu planta suculenta, copacul banilor, filigorie lucrata manual,

terariu cu planta aeriana în formă geometrică, coloana infinitului,

3. Cadouri pentru bunici făcute manual

Poți oferi și cadouri personalizate, făcute chiar de tine însuți. Astfel, îți poți arăta aprecierea, investind timp pentru a realiza ceva special. Mai jos găsești câteva idei.

3.1. Cadouri pentru bunica cu rol decorativ

Cadoul realizat manual pe care-l oferi poate avea rol decorativ, mai ales dacă bunica ta este pasionată de decorarea casei și încearcă să găsească mereu cele mai bune metode pentru a crea o atmosferă de confort în locuință, cu o componentă personală accentuată.

Un aranjament floral din hârtie

Dacă îți place lucrul manual, poți încerca să realizezi un aranjament floral din hârtie, care oferă avantajul că nu se ofilește, păstrând, totodată, aspectul plantelor reale.

cana verde de cafea cu trandafiri colorati albastru si alb

Căni și vaze pictate manual

Există pe piață nenumărate căni cu mesaje pentru bunici, dar acestea sunt destul de previzibile, ceea ce înseamnă că surpriza nu va fi atât de mare. Dacă vrei să dăruiești un astfel de obiect sau un set pentru ceai, poți să creezi tu însuți decorațiunile.

O altă opțiune sunt vazele pictate manual, care pot fi realizate ușor și din vase de sticlă. Acestea oferă avantajul că sunt versatile și pot fi decorate într-o mulțime de feluri. Alege recipiente transparente cu forme interesante (casă, coloana infinitului, piramidă, icosaedru, diamant), pentru a face o surpriză indiferent de ocazie. Acestea pot fi folosite pe cont propriu, ca ornament de sine stătător sau pot fi împodobite cu flori proaspete, plante suculente sau aeriene.

Ghiveci alb cu trei tipuri de cactusi verzi, fundal alb

Cana din ceramica, culoarea albastru deschis, masa din lemn masiv

cana de ceai sau ciocolata calda, rosu cu alb, maini de femeie cu unghii albastre, pulover albastru

Un tablou cu foiță de aur

Poate fi dificil să decizi ce tablou să cumperi pentru o persoană dragă, pentru că există atât de multe opțiuni. Pentru a găsi o variantă originală, poți realiza chiar tu însuți unul, cu foiță de aur, mai ales dacă bunica ta este pasionată de bijuterii sau de decorațiunile metalice.

Tablourile de acest tip sunt ușor de făcut. Trebuie doar să desenezi conturul dorit (cel mai indicat este un element vegetal – frunza, floare sau orice altceva se vede bine, fără detalii), să aplici lipici pe forma obținută, iar apoi să aplici foița și să o netezești.

Semne de carte

Semnele de carte sunt ușor de realizat. Poți să croșetezi unul, dacă te pricepi sau să realizezi propriile ilustrații, folosind o caligrafie specială pentru a scrie un mesaj personalizat.

carte deschisa cu pagini albe, ochelari de vedere

Brățări din piele

Aceste accesorii pot fi o componentă statement pentru orice ținută, pentru că au un aspect inedit. Sunt ușor de făcut și poate fi o activitate educativă realizată alături de copii. Ai nevoie doar de bucăți late de piele ecologică, pe care să le tai în trei fâșii și să le împletești, având grijă să lași la capete loc pentru introducerea unei capse.

3.2. Cadouri pentru bunica inspirate din natură

Poți realiza și cadouri personalizate inspirate din bogăția naturii, folosind aromele uleiurilor esențiale sau ale ingredientelor naturale pentru a crea produse de îngrijire proprii. Astfel, îmbini utilul cu plăcutul, oferind un obiect plin de originalitate. Iată câteva idei pe care le poți încerca:

Un scrub natural

Poți să oferi produse de îngrijire cumpărate, dar este și mai interesant dacă le prepari tu însuți. De exemplu, poți realiza un scrub natural cu zeamă de portocală, ulei de cocos și zahăr, folositor mai ales pentru a preveni pielea uscată iarna. Pe lângă proprietățile benefice, parfumul este deosebit de relaxant.

Un difuzor de parfum cu arome personalizate

Difuzoarele de parfum cu dispersie prin bețișoare au avantajul că îți permit să creezi propriile amestecuri de arome. Ai nevoie de mai multe parfumuri, pe care să le îmbini, astfel încât să obții un efect olfactiv inedit.

Spray pentru relaxare cu uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au nenumărate beneficii pentru sănătate, mai ales pentru starea de spirit. Ele îți influențează psihicul prin intermediul parfumului puternic. Pentru potențarea efectelor, poți să amesteci mai multe esențe din plante, care contribuie la înlesnirea stării de relaxare.

articole de baie naturale de culoarea crem, periuta de dinti din bambus

sapunuri handmade, snur albastru cu alb, tava din lemn

3.3. Cadouri pentru bunicuțe cu valoare emoțională

Atunci când realizezi un cadou manual, poți să să oferi un obiect cu valoare emoțională semnificativă, luând în considerare lucrurile pe care le ai în comun cu bunica ta. Iată câteva idei:

Un colaj foto cu cele mai importante poze

Poți să arăți ce înseamnă prezența bunicii în viața ta și prin intermediul imaginilor semnificative care ilustrează relația voastră de-a lungul timpului. Alege cele mai bune fotografii pentru mesajul pe care vrei să-l transmiți.

colaj de fotografii puse pe o masa de lemn

Preparate făcute de tine

O altă opțiune este să oferi și preparate pe care le-ai făcut tu însuți. Probabil că și bunica ta făcea, în copilărie, o mulțime de bunătăți pentru nepoți, precum gemul sau zacusca. Mai ales dacă te-a învățat și pe tine cum să le prepari, poți să-i arăți rezultatele efortului său și să-i dovedești că-i porți recunoștință.

borcan de dulceata cu capac in carouri, cutit cu unt, paine proaspata in fundal

Tablou realizat prin transferarea imaginii pe lemn

O metodă bună de a obține un cadou unic cu ușurință constă în transferarea imaginilor pe lemn, proces care creează impresia de tablou pictat. Procedeul are la bază folosirea gelului acrilic special, care trebuie aplicat într-o cantitate moderată pe bucata de material. Mai apoi se pune imaginea deasupra, care trebuie lasată să se imprime timp de opt ore, după care trebuie umezită și îndepărtată cu grijă.

O decorațiune pentru perete cu macrame

Dacă te pricepi la realizarea de macrame, poți să faci un ornament interesant care poate fi amplasat pe perete. Acesta adaugă o notă personală oricărui spațiu și arată că ai depus efort pentru realizarea unui cadou deosebit, mai ales dacă ai învățat de la bunica această tehnică.

Decoratiune de perete din funie cred, frunzele de la o planda in fundal

Acestea sunt câteva idei de cadouri pe care le poți pune în practică cu succes, atunci când serbezi ziua de naștere a bunicii tale sau un alt eveniment important pentru ea. Poți crea chiar tu un obiect interesant, pentru a-i face o surpriză cu adevărat specială.

Surse foto: Unsplash.com, Greenarium.ro