Greenarium » Blog » Cadouri feng shui inspirate din natură, pe care să le dăruiești cu orice ocazie

terariu cu planta aeriana, pietre verzi, piramida lucrata manual

Filosofia feng shui are o strânsă legătură cu amenajarea spațiului de locuit. Aceasta presupune așezarea într-un anumit mod a plantelor, a mobilei și a obiectelor de decor, pentru a atrage prosperitatea și liniștea în locuință.

Cadourile inspirate din feng shui sunt potrivite, de aceea, pentru o mulțime de ocazii, de la petrecerile de casă nouă, până la zile de naștere sau chiar nunți. În continuare, poți afla mai multe despre cum să faci daruri reușite folosind decorațiuni vegetale create conform acestei filosofii, care să îndemne la o apropiere mai mare de natură.

1. Cadouri feng shui pentru casă nouă pentru atragerea prosperității

Cadourile de casă nouă sunt importante pentru un cuplu proaspăt căsătorit sau pentru persoanele care decid să se mute. Acestea îi ajută să treacă mai ușor prin perioada de adaptare pe care o presupune orice schimbare majoră.

Cu ocazia sărbătoririi mutării într-o altă locuință, poți dărui cadouri selecte feng shui, sub formă de aranjamente vegetale, pentru a-ți exprima bucuria cu privire la schimbarea din viața persoanelor dragi. Amplasate în anumite locuri în camerele locuinței, terariile cu plante atrag energiile pozitive și creează impresia unei amenajări de interior mai apropiate de natură.

Pentru filozofia feng shui sunt esențiale atât plantele suculente, precum arborele de jad sau cactusii, cât și cele aeriene (Tillandsia). Ele sunt strâns legate de denumirea care înseamnă „aer” și „apă”, făcând trimitere la un poem străvechi. Acestea pot fi amplasate în diferite zone ale casei, pentru cel mai bun efect asupra atmosferei din locuință.

De exemplu, pentru birou este cel mai potrivit un bambus norocos, iar pentru living, plantele aeriene, care ajută la crearea unei atmosfere propice relaxării, prin contracararea influenței negative a dispozitivelor electronice.

Pentru a respecta principiul apropierii de cadrul natural, mai ales când este vorba despre a face un cadou pentru mutarea într-o casă nouă, este important ca vasele în care sunt amplasate plantele să fie realizate din materiale de calitate. Vasele lucrate manual, din sticlă prietenoasă cu mediul sunt cele mai indicate, pentru că oferă eleganță oricărui spațiu, printr-un aspect geometrizat interesant.

plante versi si suculente, suport de lemn, came3ra luminoasa

bambus in suport alb, masa crem, lampa in fundal

planta aeriana, terariu geometric, ghiveci ceramica in fundal, geam

terariu cu planta aeriana, diamant, pietre albe

terariu cu planta aeriana, octaedru in natura

Terariu cu planta suculenta, sticla, lucrat manual, cupru

2. Cadouri feng shui pentru ziua de naștere și alte ocazii importante din viața celor dragi

Uneori poate fi dificil să găsești iar și iar alte idei de cadouri pentru persoanele apropiate, pe care le cunoști foarte bine. Pentru a trece peste dificultăți, poți alege obiecte care se potrivesc pentru o mulțime de gusturi și așteptări.

Plantele feng shui în vase elegante se potrivesc pentru a fi dăruite cu prilejul sărbătoririi zilei de naștere, atât femeilor, cât și bărbaților. Un aranjament vegetal exprimă întotdeauna prospețimea și este un simbol al urărilor de prosperitate și fericire.

Acest tip de cadou reprezintă o surpriză plăcută atât pentru cei care sunt prea ocupați pentru a găsi cele mai frumoase decorațiuni pentru locuință, dar sunt interesați de aspectul acesteia, cât și pentru cei care petrec mult timp găsind cele mai bune soluții de amenajare.
Pentru cineva care este o fire artistică, și vrea să-și aranjeze propriul terariu, poți completa cadoul cu un kit care conține toate cele necesare pentru crearea unuia.

Indiferent de preferințele persoanelor cărora urmează să-l dăruiești, un vas ornamental feng shui creează o bucurie, pentru că poate fi amplasat cu ușurință în locuință, de unul singur sau alături de alte decorațiuni. Prin amplasarea unui terariu cu plante suculente sau aeriene, este pus în evidență orice tip de design, de la cel minimalist, până la cel ornat, clasic.

De asemenea, terariile de inspirație feng shui se pretează și pentru alte ocazii, precum nunțile sau logodnele. Prin eleganța și materialele de calitate, reprezintă un dar inedit, de care mirii își vor aduce aminte de fiecare dată. Pentru că sunt decorațiuni pentru casă, acestea exprimă urările de bine pentru noua etapă din viața lor și îi ajută să creeze un cadru plăcut și cât mai natural în locuință.

Prin intermediul aranjamentelor decorative cu plante suculente sau aeriene, fiecare persoană poate avea în locuință un colț de natură în armonie cu formele geometrice ale vaselor din sticlă, care dau un aspect lejer și elegant.

Terariu cu plante aeriene suspendat, din sticla handmade

terariu cu planta aeriana in forma de casuta geometrica

terariu cu planta aeriana, filigorie din sticla reciclata

terariu cu planta suculenta, semi-icosaedru cu pietre de culoare naturala

terariu cu planta suculenta, semi-icosaedru cu nisip galben

Terarii cu plante aeriene, trei dimensiuni, natura

terariu cu planta aeriana, decoratiune de birou, piramida handmade

terariu plante aeriene decor masa

Ca să oferi un cadou interesant pentru prilejurile fericite din viața persoanelor dragi, poți alege decorațiunile vegetale inspirate din filozofia feng shui, cu o semnificație aparte și potrivite pentru o mulțime de preferințe. Acestea creează un efect de armonie în întreaga locuință și un aspect mai apropiat de cadrul natural.

Sursă foto: Greenarium.ro, Shutterstock.com.