Greenarium » Blog » 5 plante care aduc noroc în casă – Care sunt caracteristicile fiecăreia, cum le poți amplasa și aranja estetic și alte informații utile

Plantele sunt folosite, încă din cele mai vechi timpuri, ca elemente de decor, dar și ca „ingrediente” magice purtătoare de noroc. Există anumite specii care sunt cunoscute ca fiind aducătoare de noroc. Se spune că plantele Feng Shui aduc prosperitate, avere, dragoste și pentru a avea efecte favorabile asupra destinului.

De asemenea, credințele Feng Shui vorbesc despre așezarea plantelor în casă într-un anumit fel, despre spații verzi create în propria locuință și despre frumusețea și echilibrul pe care îl aduce fiecare colț verde în locuință.

1. Care sunt plantele aducătoare de noroc

Există mai multe plante ce sunt cunoscute pentru beneficiile sale în aria norocului. Dintre acestea, însă, se deosebesc 5, care sunt plăcute și din punct de vedere estetic. Acestea pot fi, de asemenea, aranjate într-un mod creativ, pentru un plus de valoarea în ceea ce privește partea vizuală.

  • Planta banilor (Crassula Ovata). Aceasta este numită și arborele de jad sau copacul de bani.

Despre această plantă se spune că, datorită frunzelor în formă de monedă, simbolizează bogăția. Aceasta face parte din ramura celor suculente care au tulpini asemănătoare copacilor, ramuri netede și frunze groase și cărnoase. Culoarea acestora este de un verde jad, iar unele soiuri pot avea margini roșii sau galbene. Aceste frunze în formă pot crește până la 3-9 cm lungime și până la 4 cm lățime.

Planta banilor in plina dezvoltare in ghiveci maro

 

  • Arborele de bani (Pachira Aquatica). Această plantă ornamentală este o specie de copac din genul Pachira, aparținând familiei Malvaceae.

La fel ca arborele de jad, se spune că această plantă aduce avere și prosperitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care este denumită și „planta de bani”.

Pachira Aquatica in ghiveci alb cu maro pe un fundal alb

Legenda spune că arborele de bani a devenit o plantă de bun augur când un om sărac s-a rugat pentru avere. Apoi, a dat peste această specie cu aspect ciudat. El a văzut acest lucru ca pe un copac norocos când a început să câștige bani vânzând plantele pe care le-a crescut din semințe.

  • Bambusul norocos (Dracaena Sanderiana). Se spune că bambusul norocos este o plantă de bun augur pentru casa în care îți dorește avere, fericire și prosperitate. Deși această plantă arată ca bambusul obișnuit, nu se află în aceeași familie cu ca cel din specia Poaceae.

Planta verde numita Dracaena Sanderiana, ghiveci verde, colt de canapea, noptiera crem

Ca plantă de apartament ornamentală atractivă, planta are tulpini lungi și drepte, cărnoase, care încolțesc frunze lungi. Tulpinile de tip bambus pot crește destul de mult, dar în Feng Shui sunt preferate variante mai mici ale acestuia. De asemenea, poate fi folosit în diferite aranjamente, alături de suculente, de exemplu.

  • Sporul casei este o plantă despre care românii cred că atrage norocul și bunăstarea în locuința în care crește, așa cum îi este și numele.

Planta este iubită de multă lume datorită florilor sale viu colorate, în mare parte, de culoare roz, portocaliu sau corai. Sporul casei este originară din Africa, fiind cunoscută și sub numele de „Impatiens“ sau „Nu mă atinge“.

Planta sporul casei in ghiveci de ceramica, pe marginea trotuarului

  • Orhideele. Sunt plante care se găsesc într-o multitudine de culori, fiind extrem de apreciate pentru aspectul său delicat și princiar. Se îngrijesc extrem de ușor, având nevoie să fie udate o dată pe săptămână.

Familie de Orhidee pitice cu flori albe, carti vechi, birou modern

Se spune că orhideele aduc avere și dragoste. Conform cunoștințelor Feng Shui, acestea te ajută să găsești un partener bun.

2. De ce să ții în casă plante care aduc noroc

Există plante pe care Feng Shui le consideră că aduc noroc, cum ar fi bambusul, plantele de cauciuc, orhideele și unele tipuri de ferigi și palmieri interioare.

Pe lângă plantele considerate aducătoare de noroc, bani sau dragoste, credințele Feng Shui explică că acestea trebuie așezate în anumite zone ale casei, pentru un plus de armonie și pentru a aduce energii pozitive acolo unde sunt așezate.

Atunci când îți dorești foarte multe de la viață și simți să nu ai cum să obții tot, plantele norocoase îți sar în ajutor! O casă în care plantele trăiesc în armonie cu oamenii, în care plantele cresc și dezvoltă frumos, va fi o locuință în care și norocul va exista.

În plus, plantele au numeroase beneficii pentru sănătate: împrospătează aerul locuinței, alungă depresia, chiar și durerile de cap.

Mai mult decât atât, în locuința în care există plante se va dormi mai bine, mirosul acestora contribuind la o stare a organismului mai bună.

3. Aranjamente deosebite cu plante norocoase și nu numai – cum să îți amenajezi un mic spațiu verde după regulile Feng Shui

Atunci când ai mai multe plante de apartament, acestea ajută la purificarea aerului din casa ta și la îmbunătățirea umidității.
Feng Shui spune că anumite plante ajută la echilibrarea elementului de apă și duc la eliminarea energiei negative. Există, de asemenea, cercetări științifice care arată că plantele de interior pot ajuta la reducerea stresului. Alte studii au arătat că acestea au, în general, un efect pozitiv asupra bunăstării unei persoane.

Pe lângă plantele clasice din ghiveci, poți opta pentru terarii cu suculente sau cu plante aeriene care vor arăta fabulos. Rafinate, deosebite și pline de viață, acestea vor schimba complet aspectul unei camere, fiind un detaliu important atunci când dorești să evidențiezi un mic univers verde din încăpere.

terariu cu planta suculenta, semi-icosaedru cu nisip galben

Potrivit designerilor de interior, terariile se pot așeza în locuri cu lumină naturală, care le va pune în valoare frumusețea.

Vasele de tip terariu sunt îndrăgite, pentru că, pe lângă design-ul interesant, acestea pot fi personalizate după bunul tău plac, putând combina mai multe plante, mușchi colorați, nisip, pietre de diferite dimensiuni etc.

Plante precum Echeveria Elegans, cunoscută, de asemenea, ca fiind aducătoare de noroc, vor schimba radical felul în care arată livingul, de exemplu. Aceasta poate fi așezată acolo unde poate fi observată ușor, dacă vrei ca accentul să cadă pe ea, cum ar fi măsuța de cafea sau biblioteca.

Această plantă, originară din Mexic, poate fi alegerea perfectă pentru decor, mai ales atunci când cauți o soluție destul de rapidă pentru ca apartamentul tău să arate diferit.

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă ca, acolo unde așezăm plantele, să ne creăm un spațiu personal, cu ajutorul unor obiecte, cum ar fi un fotoliu comod, o măsuță de cafea, poate un covoraș colorat și câteva perne. Timpul petrecut în acel spațiu va deveni magic și te va încărca cu energie pozitivă.

Plnte suculente diverse tipuri

Referitor la regulile Feng Shui de amenajare în ceea ce privește norocul, sunt recomandate plantele verzi, indiferent de dimensiune, fiind cunoscute ca elemente purificatoare, ce resping energiile negative, atrag bogăția și bunăstarea.
Locurile unde oamenii ar trebuie să amenajeze spațiul cu plante sunt holul de la intrarea în locuință, baia, livingul, dormitorul și chiar și bucătăria, dar și alte încăperi pe care le folosești des, deoarece energiile circulă de la o cameră la alta, așa că este important să ai un astfel de protector în cât mai multe locuri din casă.

Așadar, pentru a aduce norocul în viața ta, încearcă să te folosești de plantele recunoscute pentru acest lucru și chiar și de regulile Feng Shui legate de asta. În plus, gândește aranjarea și poziționarea acestor vietăți din regnul florei și într-un mod cât mai plăcut estetic.

Sursa foto: Pinterest, greenarium.ro